ELS ANACARDS SÓN FONT DE FIBRA

Els anacards són una bona font de fibra, ajuda a reduir el restrenyiment i els nivells de colesterol en sang.

Propietats nutricionals

Contenen vitamines del grup B, essencials per al bon funcionament del sistema nerviós, ja que intervenen en els processos d’assimilació dels nutrients energètics (hidrats de carboni, greixos i proteïnes).

Es pot dir que l’anacard és un aliment remineralitzant ja que ens aporta una gran quantitat de minerals. És font de potassi i té un alt contingut de fòsfor, magnesi, ferro, zinc, coure i manganés.

El potassi intervé en el manteniment de la tensió arterial i en el funcionament normal de la musculatura, un dèficit d’aquest mineral provoca rampes musculars. El fòsfor contribueix en el manteniment dels ossos i les dents. El magnesi intervé en la síntesis de les proteïnes, en el funcionament normal de la musculatura, en el manteniment dels ossos i les dents i ajuda a disminuir el cansament i la fatiga. El zinc és un mineral antioxidant que contribueix en el metabolisme dels hidrats de carboni, dels àcids grassos, de les proteïnes i de la vitamina A; intervé en la fertilitat i en la reproducció normal i, a més a més, contribueix en el manteniment dels ossos, el cabell, la pell, les ungles i la visió en condicions normals. El coure és un mineral amb poder antioxidant que intervé en la pigmentació de la pell i el cabell i contribueix en el transport del ferro en l’organisme. I per últim, el manganés, antioxidant també, intervé en el manteniment dels ossos en condicions normals.

 

Elecció

És important escollir els fruits secs crus o torrats ja que evitarem afegir sucres i greixos en cas que siguin fregits.

La ració ideal per aconseguir els nutrients que ens aporten els fruits secs és un grapat al dia, en cas dels anacards serien unes 16 unitats aproximadament.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.