L'ARANJA, UN DELS NOSTRES SÚPER-ALIMENTS

Considerem l’aranja com un súper-aliment pels seus potents antioxidants amb efecte protector del sistema cardiovascular.

Destaca pel seu efecte diürètic, depuratiu, astringent i antisèptic, que ajuda a impedir el creixement de fongs, bacteris i virus.

Una aranja conté la quantitat diària recomanada de vitamina C. Aquesta, intervé en la formació de glòbuls vermells, ossos i dents i és molt important per a la correcta absorció del ferro que s’ingereix a través de la dieta.

Cal destacar el seu contingut en provitamina A o beta carotens que es transforma en vitamina A en el nostre cos i és essencial per a la salut visual, pell, cabell, mucoses, ossos i pel bon funcionament del sistema immunològic.

 

Elecció i conservació

A l’hora d’escollir-la, cal fixar-se en que tingui major pes respecte a la seva mida, ja que és indicador que té un alt contingut de suc. Millor descartar aquelles que presentin zones endurides o excessivament toves.

L’aranja es conserva a temperatura ambient durant 1-2 setmanes. Per a períodes més llargs es pot guardar a la nevera.

Cal vigilar si es pren medicació perquè l’aranja pot alterar els efectes d’aquesta. Tot i així, s’ha de consultar amb el metge o el farmacèutic.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.