BLEDES, FONT DE VITAMINA C

L’aspecte visual de les bledes ha de ser fulles fermes de color verd intens i brillant i amb tronc blanc.

Propietats nutricionals

Les bledes són antioxidants gràcies al seu elevat contingut en vitamina C, vitamina que contribueix a la formació del col·lagen present als ossos, als cartílags, a les genives, a les dents i a la pell; a més a més és una vitamina que ajuda a absorbir el ferro consumit a través dels aliments i a disminuir el cansament i la fatiga.

En relació als minerals, les bledes són font de potassi i de magnesi. El primer, contribueix al funcionalment de la musculatura, evita les rampes musculars i també intervé en el manteniment de la tensió arterial i el magnesi és important pel manteniment dels ossos i dents.

 

Elecció i conservació

L’aspecte visual de les bledes ha de ser fulles fermes de color verd intens i brillant i amb tronc blanc. Les bledes de color verd-groguenc i amb tronc fibrós tenen un gust molt amarg, ja que la planta ha florejat o està a punt de fer-ho.

Es recomana consumir la bleda 2-3 dies després de la seva recol·lecció, ja que es deteriora molt ràpidament, una opció per guardar-les més temps és congelar-les, abans, però, caldrà escaldar-les durant 2-3 minuts en aigua bullint.

 

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.