BOLETS, EL GRAN TRESOR DE LA TARDOR

Els nutrients els absorbeixen mitjançant hifes que van creixent i van omplint-se de nutrients i aigua fins que surten a la superfície formant el bolet.

Els bolets pertanyen al regne dels fongs. No tenen clorofil·la, pel que no obtenen energia de la llum solar sinó de les substàncies d’altres éssers vius. És per això que podem trobar dues classes de bolets:

  • Els de cultiu: es cultiven sobre troncs de roure com els xiitake o sobre palla com el xampinyó.

  • Els silvestres: només creixen vora els arbres ja que aquests li proporcionen els nutrients necessaris per créixer, per tant, no es poden cultivar i els trobem de forma natural al bosc.

Els nutrients els absorbeixen mitjançant hifes que van creixent i van omplint-se de nutrients i aigua fins que surten a la superfície formant el bolet.

Entre les seves propietats i beneficis del seu consum, els bolets han demostrat inhibir el creixement de tumors dependents d’estrògens com el càncer de mama o d’ovari.

A més a més, contenen ergosterol, un precursor de la vitamina D que, amb exposició al sol es torna molt més actiu pel nostre cos i és imprescindible per a una correcta assimilació del calci en ossos i dents. Per tant, a l’hora de consumir-los, es recomana assecar-los al sol prèviament.

Cal remarcar que són rics en purines, per tant, les persones amb problemes amb àcid úric (gota) o amb problemes renals, han de moderar el seu consum.

 

Elecció i conservació

Els bolets són fongs vius, per tant, s’han de conservar embolicats amb un paper que absorbeixi la humitat.

Es poden conservar deshidratats, en escabetx o en confit.

 

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.