LA CASTANYA, UN FRUIT SEC AMB MOLTA FIBRA

La castanya és un fruit sec que aporta un alt contingut en fibra, important per evitar el restrenyiment i per reduir els nivells de colesterol en sang.

Propietats nutricionals
La castanya és un fruit sec que aporta un alt contingut en fibra, important per evitar el restrenyiment i per reduir els nivells de colesterol en sang.

Pel que fa a les vitamines destaca el contingut en vitamina B6, anomenada piridoxina, que contribueix en el metabolisme de les proteïnes i del glucogen i en la formació normal dels glòbuls vermells, a més a més ajuda a regular l’activitat hormonal i a disminuir el cansament i la fatiga.

En relació als minerals, la castanya és font de potassi i coure i té un alt contingut en manganès.
El potassi intervé en el manteniment de la tensió arterial i en el funcionament normal de la musculatura, un dèficit d’aquest mineral provoca un augment de rampes musculars. El coure és un mineral amb poder antioxidant, intervé en la pigmentació de la pell i el cabell i contribueix en el transport del ferro en l’organisme. I finalment, el manganés, intervé en el manteniment dels ossos en condicions normals i té un alt poder antioxidant.

Elecció
És important escollir els fruits secs crus o torrats, ja que evitarem afegir sucres i greixos en cas que siguin fregits.
La ració ideal per aconseguir els nutrients que ens aporten els fruits secs és un grapat al dia, en cas de les castanyes serien unes 5-6 unitats aproximadament.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.