EL COGOMBRE AJUDA AMB EL CANSAMENT

És font de vitamina C, que contribueix a evitar el cansament i millora l’absorció del ferro de la dieta. 

El cogombre és reconegut en el món de la fitoteràpia per la seva acció de neteja del cos mitjançant l'estimulació en l'eliminació de toxines.

Es tracta d'una verdura diürètica i depurativa gràcies a la relació entre els minerals sodi-potassi. És font de vit K, també coneguda com a antihemorràgica, que intervé en la correcta coagulació de la sang.

És font de vitamina C, que contribueix a evitar el cansament i millora l'absorció del ferro de la dieta. A més a més, conté un enzim anomenat erepsina, que ajuda a processar millor l'excés de proteïnes al ronyó; aquest enzim fa que sigui un aliment molt digestiu. Tot i així, a les persones amb digestions més sensibles, sovint els hi repeteix; això es deu a la presència de substàncies amargues a la seva pell que poden provocar irritació a les parets de l'intestí, és per això que es recomana consumir-lo sense pell.

Elecció i conservació:
A l'hora d'escollir-los, es recomana triar aquells exemplars amb la pell fosca i rebutjar aquells que presentin taques grogues.

Per tal de conservar-los durant més temps, els cogombres s'ha de reservar a la nevera embolicats en un paper sec. El cogombre no tolera bé les temperatures extremes, així doncs no es recomana congelar-los, ja que s'estovaria la seva polpa.

Tipus i varietats:
Cogombre llarg: és el cogombre comú. El seu sabor és una mica amarg i té més quantitat de llavors en el seu interior que el cogombre curt.
Cogombre curt: la seva mida és més curta que el cogombre comú i el seu sabor és més dolç.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.