ESPINACS, VITAMINES I MINERALS

Els espinacs són considerats un súper-aliment pel seu alt contingut en vitamines i minerals.

Els espinacs són considerats un súper-aliment pel seu alt contingut en vitamines i minerals.

Un plat de 200 g d'espinacs té la mateixa quantitat de vitamina C que una taronja sempre i quan no es cuinin durant molt temps (uns 15-20 minuts com a màxim). La vitamina C intervé en el correcte manteniment de la pell i genives, a més a més ajuda a reduir la sensació de fatiga i cansament.

Els espinacs tenen un alt contingut en beta carotens que són unes substàncies amb poder antioxidant que quan es consumeixen es transformen en vitamina A. Contribueix al manteniment en condicions normals de la pell, visió i mucoses.

Són rics en vitamina K que ajuda en la correcta coagulació de la sang. Per això, es coneix com a vitamina antihemorràgica.

El seu color verd intens ens indica que tenen un alt contingut en folats, imprescindibles pel correcte creixement i desenvolupament dels fetus.

Pel que fa als minerals, cal remarcar que són font de potassi i de crom. El primer contribueix en el funcionament normal de la musculatura i en el manteniment de la tensió arterial normal. El segon ajuda a mantenir normals els nivells de glucosa en sang.

Tot i que els espinacs són rics en ferro i calci, com que tenen un alt contingut en oxalats, no són totalment absorbits.

Elecció i conservació
A l'hora d'escollir-los, han de presentar un color verd intens, brillant i uniforme. Per conservar-los correctament fins a dues setmanes, s'han d'introduir en una bossa de plàstic perforada o embolicada en un plàstic i guardats a la nevera.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.