ELS BENEFICIS DEL IOGURT

El iogurt s’obté de la fermentació de la llet amb bacteris vius que ajuden a repoblar la nostra flora intestinal i a mantenir-la saludable.

El iogurt s’obté de la fermentació de la llet amb bacteris vius (Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus) que ajuden a repoblar la nostra flora intestinal i a mantenir-la saludable. Aquests bacteris són imprescindibles per al bon funcionament del sistema immune, realització de bones digestions i correcta absorció de nutrients entre altres funcions.

És per això, que la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD) recomana el consum de 2-3 racions de làctics al dia en nens i adults, 3-4 racions al dia en adolescents i en dones embarassades, lactants i durant la menopausa (1 ració de làctics = 2 iogurts).

A més a més, el iogurt és una font de calci, que contribueix en el manteniment normal dels ossos i les dents.

Varietats

- Iogurt: aquells làctics que en el seu envàs contenen la paraula “iogurt” presenten en el seu interior bacteris vius, concretament 10.000.000 colònies per gram o mil·lilitre. Aquests bacteris presents en el seu interior són els anomenats anteriorment: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus. Produeixen àcid làctic, proporcionant el seu sabor àcid-amarg.

- Bífidus: es tracta de llet fermentada amb Bifidobacterium que contribueixen en la millora de la digestió i el manteniment del sistema immune.

Elecció i conservació

La vitamina D contribueix en l’absorció i la utilització normal del calci i fòsfor, minerals molt importants per a la salut dels ossos i les dents. En els productes làctics és important que siguin sencers, ja que la vitamina D és liposoluble i s'emmagatzema amb el greix. D'aquesta manera l'organisme pot absorbir i utilitzar correctament el calci. En canvi, en el procés de desnatat, aquesta vitamina es perd i, per tant, l’absorció de calci es veu disminuïda.

El iogurt s’ha de reservar a temperatura d’entre 1 i 8 ºC.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.