LLENTIES: MOLT FERRO I POC COLESTEROL

El consum de llenties ajuda a atenuar la hipertensió arterial i disminueix el contingut total de colesterol en sang.

Propietats nutricionals

Segons estudis realitzats el 2014, el consum de llenties ajuda a atenuar la hipertensió arterial i disminueix el contingut total de colesterol en sang.

Les llenties són font de vitamina E, un potent antioxidant. Tenen un alt contingut en vitamina K, també coneguda com a antihemorràgica ja que intervé en la correcta coagulació de la sang. A més a més, les llenties tenen un alt contingut en vitamines del grup B, que contribueixen en la correcta funció psicològica i del sistema nerviós.

Respecte als minerals, destaquen pel seu contingut en fòsfor, potassi, magnesi, ferro, zinc i seleni. El potassi intervé en el funcionament normal dels músculs i el fòsfor és important pel manteniment dels ossos en condicions normals. El ferro i el magnesi són rellevants per combatre el cansament i la fatiga. Per últim, el zinc i el seleni són imprescindibles per la síntesis normal de les ungles i el cabell.

Varietats

  • Llenties vermelles: el seu color característic indica que conté carotens, uns potents antioxidants, a més son més digestives que les llenties comunes i es cuinen més ràpidament. El seu sabor és més dolç i fi.
  • Llenties pardines: són més petites que les llenties comunes i a l’hora de cuinar-les es desfan amb més facilitat, essent ideals per a fer cremes o per donar consistència als brous.
  • Llenties verdes de Puy: característiques pel seu color verdós. Són menys farinoses que les llenties comunes i més dolces.

 Elecció i conservació

S’han de conservar en ambients frescos i secs, protegint-les de la llum, la humitat i els insectes.

 

 

 

 

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.