MADUIXES, ALIMENT FUNCIONAL

Les maduixes són considerades un aliment funcional amb diversos beneficis preventius i terapèutics per a la salut cardiovascular. 

Curiositats

Les maduixes són considerades un aliment funcional amb diversos beneficis preventius i terapèutics per a la salut cardiovascular. Contenen fitoquímics, substàncies beneficioses que han demostrat reduir significativament els nivells de colesterol total i triglicèrids en sang.

Concretament, consumir 500 g diaris de maduixes durant un mes, redueix entre un 8,78% - 13,72% els nivells de colesterol total i un 20,80% el nivell de triglicèrids.

Propietats nutricionals

Els nutrients que més destaquen en les maduixes són la vitamina C i els folats que, ambdós, contribueixen en el funcionament normal del sistema immunitari i ajuden a disminuir el cansament i la fatiga. A més a més, són font de vitamina K, que intervé en la coagulació sanguínia normal.

Respecte als minerals, són font de manganès, que participa en el manteniment dels ossos en condicions normals.

Elecció i conservació

Per conservar les maduixes és important que circuli l’aire i evitar la humitat. Per això, es recomana utilitzar un recipient tipus carmanyola per deixar-lo obert i col·locar un paper absorbent en l’interior abans d’introduir-hi les maduixes. D’aquesta manera, es conservaran entre 5 i 7 dies.

Varietats

Podem trobar tres tipus de maduixes:

  • Maduixetes silvestres: caracteritzades pel seu sabor intens i la seva mida petita.
  • Maduixes cultivades: tenen una mida més gran que les silvestres però no tenen tanta aroma ni sabor.
  • Maduixot: és la varietat més gran, té forma de cor i és molt saborosa.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.