EL MELÓ ÉS EL REI DE L'ESTIU

El meló és un dels aliments estrella a l’estiu, és refrescant i hidratant. 

El meló és un dels aliments estrella a l’estiu, és refrescant i hidratant.

Encara que no ho sembla, el meló és font de vitamina C. Una vitamina amb poder antioxidant que contribueix en la formació de col·lagen present als ossos, a la pell, a les genives i a les dents. A més a més, la vitamina C ajuda a absorbir el ferro ingerit a través dels aliments i, per tant, a reduir el cansament i la fatiga.

D’entre les diferents varietats, el meló cantaloup es el que conté més quantitat de vitamina C.

Una ració de meló (150 - 200g) aporta potassi i folats i quantitats considerables de fòsfor.
El potassi contribueix en el funcionament normal de la musculatura; els folats intervenen en la formació de les cèl·lules sanguínies i el fòsfor és important en el manteniment dels ossos i les dents.

Varietats:

  • Cantaloup: és de mida petita i presenta un color ataronjat molt intens
  • Galia: la seva mida és petita i arrodonida. La seva polpa de color grogenc. De sabor dolç.
  • Pell de sapo: és de mida gran i forma ovalada. La seva pell és de color verdosa amb la polpa blanquinosa.

Elecció i conservació:

Per escollir un meló madur, aquest ha d’estar ferm. El seu peduncle (la zona que enganxa la fruita a la planta) ha d’enfonsar-se lleugerament.

Per conservar-lo correctament es recomana mantenir-lo a temperatura ambient si aquest està sencer. Si està obert, el podem guardar a la nevera en el calaix de les fruites i verdures.

 

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.