LA PASTANAGA TAMBÉ PROTEGEIX EL TEU SISTEMA CARDIOVASCULAR
Consumir pastanaga pot protegir el sistema cardiovascular pel seu contingut en antioxidants i fibra, aquesta, ajuda a reduir el colesterol en sang i regula el trànsit intestinal (tant en diarrees com en casos de restrenyiment).

La pastanaga és coneguda pel seu contingut en beta-carotè, un pigment que li proporciona aquest color ataronjat i que es transforma en vitamina A quan entra a l’organisme. Aquesta vitamina contribueix al manteniment de les mucoses, pell, visió i d’un bon sistema immunitari.
La pastanaga és de les poques verdures que en cuinar-les no perd valor nutritiu. Fins i tot s’ha demostrat que el contingut i la biodisponibilitat del beta-carotè de la pastanaga augmenta significativament després de ser cuinades.
Cal remarcar que és font de vitamina K contribueix en la coagulació sanguínia i en el manteniment dels ossos en condicions normals. També és font de folats, indispensables en el creixement dels teixits materns durant l’embaràs i en la formació normal de cèl·lules sanguínies.
Respecte als minerals, cal fer èmfasi en el seu contingut en manganés, amb poder antioxidant i que ajuda al manteniment d’ossos en condicions normals.
Varietats:
-
Pastanaga: és més robusta i més resistent.
-
Pastanaga en manats: és tendra, dolça i menys resistent que la pastanaga.
Elecció i conservació:
Per escollir bones pastanagues, cal fixar-se que siguin dures, amb un color taronja brillant i uniforme. La pell ha de ser suau i sense esquerdes.
Perquè les pastanagues es conservin durant més temps, s’ha de tallar les fulles verdes, ja que aquestes li treuen humitat i valor nutritiu. És recomanable que es conservin a la part menys freda del refrigerador, en bosses de plàstic perforades.
- D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.