LA PASTANAGA TAMBÉ PROTEGEIX EL TEU SISTEMA CARDIOVASCULAR

Consumir pastanaga pot protegir el sistema cardiovascular pel seu contingut en antioxidants i fibra, aquesta, ajuda a reduir el colesterol en sang i regula el trànsit intestinal (tant en diarrees com en casos de restrenyiment).


 

La pastanaga és coneguda pel seu contingut en beta-carotè, un pigment que li proporciona aquest color ataronjat i que es transforma en vitamina A quan entra a l’organisme. Aquesta vitamina contribueix al manteniment de les mucoses, pell, visió i d’un bon sistema immunitari.

La pastanaga és de les poques verdures que en cuinar-les no perd valor nutritiu. Fins i tot s’ha demostrat que el contingut i la biodisponibilitat del beta-carotè de la pastanaga augmenta significativament després de ser cuinades.

Cal remarcar que és font de vitamina K contribueix en la coagulació sanguínia i en el manteniment dels ossos en condicions normals. També és font de folats, indispensables en el creixement dels teixits materns durant l’embaràs i en la formació normal de cèl·lules sanguínies.

Respecte als minerals, cal fer èmfasi en el seu contingut en manganés, amb poder antioxidant i que ajuda al manteniment d’ossos en condicions normals.

 
Varietats:

  • Pastanaga: és més robusta i més resistent.

  • Pastanaga en manats: és tendra, dolça i menys resistent que la pastanaga.

 

Elecció i conservació:

Per escollir bones pastanagues, cal fixar-se que siguin dures, amb un color taronja brillant i uniforme. La pell ha de ser suau i sense esquerdes.

Perquè les pastanagues es conservin durant més temps, s’ha de tallar les fulles verdes, ja que aquestes li treuen humitat i valor nutritiu. És recomanable que es conservin a la part menys freda del refrigerador, en bosses de plàstic perforades. 

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.