LA POMA: UN CLÀSSIC EN SALUT

Com altres fruites i verdures, conté substàncies naturals anomenades fitoquímics, especialment els flavonoids i és gràcies a aquests que se li atribueixen tantes propietats.

En anglès hi ha una dita que diu “an apple a day keeps the doctor away”i té part de raó perquè aquesta fruita té múltiples propietats i beneficis per a la nostra salut, la poma juga un paper en la reducció del risc d’una àmplia varietat de malalties cròniques.

Com altres fruites i verdures, conté substàncies naturals anomenades fitoquímics, especialment els flavonoids i és gràcies a aquests que se li atribueixen tantes propietats.

La pell de la poma conté més components antioxidants que la polpa, ja que els flavonoids es troben majoritàriament a la pell, aquestes substàncies poden inhibir el creixement de les cèl·lules cancerígenes del fetge i del colon.

La ingesta de poma està inversament relacionada amb l’asma i positivament associada amb la salut pulmonar general. Diversos estudis connecten el seu consum amb un risc reduït de patir càncer de pulmó, sobretot en persones no fumadores.

També relacionen el consum dels flavonoids de la poma amb un baix risc de malalties cardiovasculars.

No només ajuden a reduir el risc de malalties coronàries, càncer i asma, sinó que també la ingesta de la poma s’associa a un baix risc de diabetis.

La fibra de la poma té múltiples utilitats, en cas de patir restrenyiment es recomana consumir la poma crua i amb pell i en cas de patir diarrea s’aconsella coure-la al forn i menjar-la cuita.

Elecció i conservació

En el moment d’escollir les pomes, és millor que no presentin taques, arrugues ni cops. Si les peces escollides estan en bon estat, poden aguantar bastants dies a temperatura ambient. Depenent de la varietat, unes duraran més que altres.

Les pomes desprenen un gas anomenat etilè, aquest fa que la fruita que tenen al voltant maduri més ràpidament, és per aquest motiu que s’aconsella retirar les pomes més madures de la cistella de la fruita per evitar l’acceleració de la seva maduració. O es pot utilitzar aquesta propietat per accelerar la maduració d’altres fruites.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.