QUINOA, L'ALIMENT DE MODA

Cal bullir-la abans de consumir-la. Quan es bull, en l’aigua, es pot veure que es crea una espuma blanca, aquest “fenomen” és degut a uns components anomenats saponines.

La quinoa és anomenada un pseudo-cereal per motius botànics però també per la seva composició inusual ja que té un equilibri excepcional de proteïnes, olis i greixos.

 

És considerat un aliment complet degut a la qualitat de les seves proteïnes i el seu alt balanç d’aminoàcids i a més, és una important font de vitamines i minerals. S’ha demostrat que el consum de quinoa pot reduir significativament els nivells de colesterol LDL i els nivells de glucosa total en sang.

 

Cal bullir-la abans de consumir-la. Quan es bull, en l’aigua, es pot veure que es crea una espuma blanca, aquest “fenomen” és degut a uns components anomenats saponines. Són unes substàncies que poden ser tòxiques i disminuir el valor nutritiu del gra i són les responsables del gust amarg de la quinoa.

 

La quinoa comercialitzada està tractada amb una solució salina per tal d’eliminar el seu contingut en saponines.

 

 

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.