ROMANESCO, UNA VERDURA D'HIVERN

Es tracta d’una verdura típica d’hivern i, per tant, la millor època per gaudir del seu sabor i les seves qualitats és de novembre a gener. 

El Romanesco és un híbrid entre el bròquil i la col amb origen a Itàlia. Es tracta d’una verdura típica d’hivern i, per tant, la millor època per gaudir del seu sabor i les seves qualitats és de novembre a gener. El considerem un súper-aliment per les seves sorprenents propietats.

És la varietat d’inflorescències més digestiva, que provoca menys flatulència i amb més vitamina C. Poc cuinat, menys de 10 o 15 minuts, conté més vitamina C que qualsevol fruita cítrica. Aquesta vitamina amb un gran poder antioxidant és important pel sistema immunitari i per la correcta absorció del ferro dels aliments.

També conté substàncies amb efecte preventiu contra diferents varietats de càncer reconegudes i principis actius que poden impedir la proliferació de tumors. Nombrosos estudis demostren que el consum de bròquil ajuda al tractament de la infecció del bacteri Helicobacter pylori, bacteri molt comú que pot desenvolupar càncer d’estómac. A més a més, és font de fibra, que ajuda a la digestió i a mantenir uns bons nivells de colesterol sanguini.

Respecte als seus minerals, cal remarcar el seu contingut en potassi que contribueix en el funcionament normal del sistema nerviós i de la musculatura. Per últim cal dir que el romanesco és font de manganés que contribueix al manteniment dels ossos en condicions normals.

  

Elecció i conservació

Es recomana escollir un romanesco ben fort i amb fulles fresques, que no tingui les fulles groguenques ni l’interior pansit i tou. La base ha de ser fresca, sense zones negres ni pansides, si el tall és net i blanquet significa que ha estat tallat fa poques hores. És important que el producte estigui sencer, sense parts trencades.

Pel que fa a la conservació, es recomana guardar-la a la nevera, però no s’aconsella que hi estigui molts dies, és a dir, que es consumeixi el més aviat possible. Es pot congelar perquè aguanti més temps, es renta, es tallen les flors i es col·loquen en bossetes.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.