icon-cartBotiga OnlineFes-te del club AOFes-te del club
Saluticon-open
Nosaltresicon-open
Club AOicon-open
Botigues Restaurants Escoles Horeca Serveis a empreses
NADALicon-open
Gran recapte

TOMÀQUET, UN ALIMENT AMB GRANS PROPIETATS NUTRICIONALS

Estudis recents demostren que el consum regular de tomàquet ajuda a disminuir el colesterol “dolent” LDL.

Curiositats i propietats nutricionals.

 

El tomàquet és, en realitat, una fruita perquè és el fruit de la tomaquera. Tot i així, no el consumim com a tal i per les seves propietats nutricionals, el considerem una fruita-hortalissa.

 

Entre les seves propietats destaca el contingut en licopè, un potent antioxidant que ha demostrat prevenir el càncer de pròstata. Aquesta substància es fa més activa i disponible pel nostre cos quan l’acompanyem amb oli i amb un procés tèrmic. Per tant, si volem aprofitar aquest licopè, la millor manera de consumir tomàquet és acompanyat amb oli d’oliva, en sofregit, etc. En canvi, cal tenir present que aquests processos tèrmics esdevenen pèrdues significatives a altres nutrients com la vitamina C, important per mantenir un bon estat del sistema immunitari.

Estudis recents demostren que el consum regular de tomàquet ajuda a disminuir el colesterol “dolent” LDL.

 


Elecció i conservació

 

El tomàquet és una fruita-hortalissa que no convé guardar a la nevera ja que perd textura, sabor i suculència.

 

Varietats

 

  • Tomàquet verd: ideal per amanir

  • Tomàquet raft: Posseeix una dolçor impossible de trobar en la resta de varietats.

  • Tomàquet cor de bou: És una de les varietats de tomàquet madur que millor resulta per fer sopes i cremes a causa de la seva polpa carnosa.

  • Tomàquet Montserrat: S’utilitza majoritàriament per amanides, es pot fer farcit, ja que no té carn per dins, està buit.

  • Tomàquet de penjar: D’apreciat gust i textura, agredolç, refrescant i aromàtic. És molt resistent i es conserva molt bé.

  • Tomàquet madur: ideal per fer salses, per sucar pa, etc.

  • Cherry: És carnós, dolç, saborós i aromàtic.

  • Tomàquet pera: S’utilitza per a fer sofregits, per a fer gaspatxos, salses i també en conserva.

  • Tomàquet del pebrot: Són tomàquets carnosos, plens de polpa però amb poc suc, poques llavors i molt petites i amb algun espai buit a l'interior. Ideal per a les amanides.

  • Tomacó súper: ideal per a sucar pa.

  • Kumato: Té un sabor més dolç que el madur habitual, que el fa ideal per als nens. Recomanat per a amanides com en carpaccio amb una mica d’oli i sal.

 

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.