LA XOCOLATA AJUDA A MANTENIR LA SALUT DELS OSSOS

Els flavonoids de la xocolata ajuden a reduir la pressió arterial perquè promouen la vasodilatació i també tenen propietats antiinflamatòries i un alt poder antioxidant.

La xocolata és font de vitamina B1, que contribueix en el funcionament normal del sistema nerviós i del cor. En relació als minerals, és font de fòsfor i manganés, ambdós ajuden a mantenir la salut dels ossos i de les dents. Cal remarcar que és ric en coure, mineral important per a la pigmentació normal de la pell i cabell.

Cal dir que aquestes propietats s’atribueixen a les varietats de xocolata que tenen més del 70% de cacau i sense sucres afegits.

És reconeguda pels seus efectes positius en l’estat d’ànim, això s’explica perquè conté triptòfan, precursor de la serotonina, un neurotransmissor conegut popularment com la hormona de la felicitat. Aquesta, contribueix en la regulació de la gana i l’humor.

 

Elecció i conservació

Per escollir una bona xocolata cal fixar-se en que tingui com a mínim un 70% de cacau i sense sucres afegits. En la etiqueta, el primer ingredient que s’ha d’observar és el cacau o la pasta o la massa de cacau.

És important no acostumar als petits de la casa a prendre la llet amb cacau en pols ensucrat. Si es busca un cacau en pols, hi ha alternatives saludables sense sucres. S’ha de tenir present que quan més pur sigui, més beneficis se n’obtindran.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.