CORONOA DE LIONESES

CORONOA DE LIONESES

Ingredients:
  • 125 ml daigua
  • 60 ml de llet dametlles
  • 80 g de mantega
  • ¾ tassa de farina
  • 3 ous
  • 400 g de nata batuda (endolcida al gust) o crema pastissera
  • 80 g de xocolata negra
  • 80 g de xocolata blanca
  • 100 g de sucre morè
  • Fruites deshidratades per decorar

 

Per a 10 racions
Pas 1
Poseu en un cassó l’aigua amb la llet i la mantega tallada a trossos.
Pas 2
Removeu-ho sovint fins que s’hagi fos la mantega i s’hagi unit bé.
Pas 3
Quan comenci a bullir, baixeu el foc i aboqueu-hi la farina d’una sola vegada; removeu-ho contínuament fins que es formi una pasta que es desenganxi de les parets del cassó.
Pas 4
Retireu-ho del foc. Afegiu-hi un ou i removeu-ho per barrejar-ho i integrar-ho bé. Després, afegiu-hi els altres de la mateixa manera, barrejant-ho bé abans d’incorporar-hi el següent ou.
Pas 5
Deixeu entebeir una mica la massa i poseu-la en una mànega pastissera.
Pas 6
Feu petites piles amb la massa sobre una placa folrada amb paper per a forn i enforneu-ho a 180° durant 15-18 minuts, fins que tinguin un bonic color daurat.
Pas 7
Espereu que es refredi completament. Poseu la nata o la crema pastissera en una mànega i feu un petit tall en un lateral de les lioneses per introduir-hi el broquet de la mànega i poder omplir les masses. Reserveu-les a la nevera fins al moment de servir.
Pas 8
En el moment de muntar la corona, poseu-les en una safata rodona ben enganxades les unes al costat de les altres i feu una segona roda col·locant lioneses a sobre de la primera. Perquè no es moguin es poden enganxar les unes a les altres amb una miqueta de xocolata fosa.
Pas 9
Aboqueu-hi per sobre xocolata negra i xocolata blanca fosa, en forma de fils.
Pas 10
Feu un caramel amb el sucre i unes gotes d’aigua. Deixeu-ho refredar una miqueta i amb una forquilla agafeu una mica del caramel i aboqueu fils sobre la corona. Acabeu-ho de decorar amb fruites seques com la papaia deshidratada, pistatxos, gerds, etc.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.