Què és Cuina amb Estrella?

Amb l’objectiu de posar en relleu els productes de temporada i els xefs del territori amb estrella Michelin, Ametller Origen i la revista Cuina han creat Cuina amb estrella, una iniciativa que t’apropa l’alta gastronomia catalana.

Segueix-nos per saber totes les novetats

Twitter facebook instagram youtube

Assisteix als nostres SHOWCOOKING

El CoMMons, d’Ametller Origen, es converteix en la cuina del CUINA, per presentar-vos els xefs del territori amb estrella Michelin.

Assisteix als nostres showcookings per aprendre a cuinar plats amb estrella, amb els millors productes de temporada d’Ametller Origen.

Segueix-nos per saber totes les novetats

Twitter facebook instagram youtube

Coneix els nostres XEFS AMB ESTRELLA

Quim Casellas.

Xef propietari del restaurant Casamar (Llafranc)

L’empordanès Quim Casellas és el xef propietari del restaurant Casamar, un petit hotel a la vora del mar situat a Llafranc que forma part del col·lectiu Slow Food i que, des del 2011 manté una estrella Michelin.

Miquel Aldana.

Xef del Tresmacarrons (El Masnou)

Nominat com un dels cuiners de l’any del 2014, el Miquel Aldana és propietari i cap de cuina del Tresmacarrons, un dels millors restaurants del Maresme.

El element 3 encara no está disponible.
El element 4 encara no está disponible.
El element 5 encara no está disponible.
El element 6 encara no está disponible.
El element 7 encara no está disponible.
El element 8 encara no está disponible.
El element 9 encara no está disponible.
El element 10 encara no está disponible.
El element 11 encara no está disponible.
El element 12 encara no está disponible.
El element 13 encara no está disponible.
El element 14 encara no está disponible.
El element 15 encara no está disponible.
El element 16 encara no está disponible.
El element 17 encara no está disponible.
El element 18 encara no está disponible.
El element 19 encara no está disponible.
El element 20 encara no está disponible.
El element 21 encara no está disponible.
El element 22 encara no está disponible.
El element 23 encara no está disponible.
El element 24 encara no está disponible.
El element 25 encara no está disponible.
El element 26 encara no está disponible.
El element 27 encara no está disponible.
El element 28 encara no está disponible.
El element 29 encara no está disponible.
El element 30 encara no está disponible.

Coneix els nostres PLATS AMB ESTRELLA

Petit suquet de rogers amb carxofes, pèsols i picada

Xef: Quim Casellas
Restaurant: Casamar

Recepta

Ingredients (per 4 persones)
  • Per a les verdures:

  • 4 carxofes grosses
  • oli d’oliva verge extra sal
  • 80 g de pèsols petits (pes sense clovella); la mida dels pèsols és molt important perquè siguin molt tendres
  • 2 l d’aigua
  • 1 manat de julivert

  • Per al suquet de rogers (ingredients per a 2 l de brou):

  • 500 g d’espines i caps de roger
  • 300 g de cebes de Figueres 100 g de pastanaga
  • 200 g de porro
  • 2 grans d’alls
  • 50 cl de vi blanc
  • 10 cl d’oli d’oliva verge extra
  • 2 l d’aigua embotellada goma xantana

  • Per als filets de roger:

  • 600 g de filets de roger 1 l d’aigua
  • 100 g de sal fina

  • Per a la picada:

  • 20 g d’all pelat
  • 20 g de julivert (sense el tronc)
  • 20 g d’ametlles amb pela 150 g de pa de pagès
  • oli d’oliva verge extra 100 g de brou de roger
Passos:

Per a les verdures: netegeu les carxofes i deixeu- ne uns cors perfectes, sense gens de pèl i ben asimètrics. Talleu-les a octaus i reserveu-los en aigua amb julivert, perquè no s’oxidin.

En un cassó petit amb l’oli d’oliva, confiteu els octaus de carxofa secs, 25-30 min. Amb un punxó, aneu comprovant-ne el confitat fins que estiguin toves. Pareu el foc i deixeu-les refredar en el mateix oli, que fa de conservant. Traieu els pèsols de la clovella, renteu-los amb aigua i escaldeu-los 1 min en aigua bullent. Refredeu-los ràpidament i reserveu-los en fred.

Per al suquet: netegeu les espines dels rogers amb aigua abundant i deixeu-les 30 min en aigua neta i gel, perquè es dessagnin bé.

Feu un sofregit amb les verdures: primer l’oli, la ceba, la cabeça d’alls, la pastanaga i el porro; aneu-ho coent bé. Heu de tenir en compte que el color del brou depèn del sofregit de verdures. Afegiu-hi el tomàquet i aneu-hi afegint el vi blanc, per poder anar desenganxant les restes que quedin al fons de l’olla.

Un cop ben sofregit, afegiu-hi l’aigua freda i poseu-ho a bullir 55 min. Deixeu-ho infusionar 10 min i coleu-ho. Texturitzeu-ho amb goma xantana perquè agafi una mica més de cos.

Per als filets: filetegeu els rogers, desespineu-los i poseu-los en un bany de salmorra (barregeu l’aigua amb la sal ben triturada); infusioneu-hi els lloms de roger 10 min.

Per a la picada: poseu l’oli en una paella i aneu-hi fregint ingredient per ingredient, amb compte que no es daurin gaire. Un cop fregits, afegiu-hi 100 g de brou de suquet i tritureu-ho perquè la salsa s’homogeneïtzi i agafi un gust característic de l’Empordà.

Per a l’acabat: marqueu els filets en una planxa de crom molt lleugerament, perquè quedin perfectes de cocció. Salteu les carxofes amb els pèsols i afegiu-hi el brou de roger texturitzat.

PERIODE DE VENDA

26/03 - 30/04
VEURE BOTIGUES

Rovellons amb botifarra negra i bacallà

Xef: Miquel Aldana
Restaurant: Tresmacarrons

Recepta

Ingredients (per 4 persones)
  • 1/2 Kg Rovellons botó tallat a quarts
  • 10 gr All picat
  • 5 gr Julivert picat
  • 200 gr Botifarra negra
  • 100 gr Tripa de bacallà
  • 10 cl Oli d'oliva verge 0,4
  • Sal
  • Pebre
Passos:

1. Quan l’all ja estigui cuit però no hagi agafat color, afegim els rovellons tallats i salpebrem. Tot seguit, tapem amb una tapadora i mantenim el foc al mínim.

2. Passats uns 3-4 min, si no hem tret la tapadora en cap moment, el rovelló s’estarà coent i deixant anar el seu suc. Remenem i deixem que cogui 2 minuts més.

3. Afegim la botifarra negra i la tripa de bacallà, 3-4 min a foc, de manera que la botifarra quedi atemperada i untuosa i el bacallà quedi cuit.

4. Salpebrem

5. Amb el foc parat, afegim julivert i remenem de nou, amb cura de no trencar ni la botifarra ni el bacallà.

PERIODE DE VENDA

27/11 - 03/01
VEURE BOTIGUES
El element 1 encara no está disponible.
El element 2 encara no está disponible.
El element 3 encara no está disponible.
El element 4 encara no está disponible.
El element 5 encara no está disponible.
El element 6 encara no está disponible.
El element 7 encara no está disponible.
El element 8 encara no está disponible.
El element 9 encara no está disponible.
El element 10 encara no está disponible.
El element 11 encara no está disponible.
El element 12 encara no está disponible.
El element 13 encara no está disponible.
El element 14 encara no está disponible.
El element 15 encara no está disponible.
El element 16 encara no está disponible.
El element 17 encara no está disponible.
El element 18 encara no está disponible.
El element 19 encara no está disponible.
El element 20 encara no está disponible.
El element 21 encara no está disponible.
El element 22 encara no está disponible.
El element 23 encara no está disponible.
El element 24 encara no está disponible.
El element 25 encara no está disponible.
El element 26 encara no está disponible.
El element 27 encara no está disponible.
El element 28 encara no está disponible.
El element 29 encara no está disponible.
El element 30 encara no está disponible.