A Ametller Origen promovem un estil de vida més saludable i sostenible, facilitant l'accés a una alimentació més nutritiva, plaent i neta, amb un ferm compromís amb la societat i el medi ambient.

Per cada acció una llavor

Arrel d'aquest propòsit neix el moviment #FemOrigen, que recull totes les accions relacionades amb la sostenibilitat i la nutrició i que pretenen tenir un impacte positiu en la comunitat.

llavor #12 i llavor #14

Envasos per a tomàquet cherry compostables fets amb residu de canya de sucre

Hem canviat l'envàs de plàstic dels nostres tomàquets Cherry per aquest nou envàs compostable fet a partir de residus de canya de sucre i tintes d’origen vegetal. Estalviem més del 70% d’emissions de CO2 i entre 15g i 25g de plàstic per cada envàs.

llavor #3

Certificació dels Acords Voluntaris CO2

A Ametller Origen ens comprometem en reduir els gasos d'efecte hivernacle (GEH) i per això fem inventari anual de les nostres emissions implantant mesures per a la seva reducció.

llavor #7 i llavor #9

Reciclatge 100% de plàstic i cartró de logística

Els nostres centres de logística compten amb un procés de logística inversa per enviar a reciclar tot el plàstic i cartró que generen.

llavor #2

Tancament dels murals de fred

Els nostres murals de fred s'han dissenyat per a que quedin permanentment tancats, promovent l'estalvi energètic i reduint les emissions de CO2.

llavor #17, llavor #18, llavor #20, llavor #21, llavor #22

Carn sense antibiòtics

Hem introduït carn de pollastre, porc, xai, cabrit i gall d'indi criada sense antibiótics.

llavor #25

Safata de cartró 100% reciclable per les fruites d'os

Ecodisseny de la safata de fruites d’os. Canviem el plàstic per un cistell fet de cartró reciclable que s'ha obtingut a partir de fusta sostenible. Estalviem 15gr de plàstic per cada envàs.

llavor #15

Cistella de tomacons compostable

Els nostres tomacons, a part de ser els millors per a sucar pa, ara tenen el seu propi envàs fet de residu de canya de sucre. Estalviem el 50% d’emissions de CO2 i 19g de plàstic per cada envàs.

llavor #1

Contractació d'energia verda

Hem contractat energia elèctrica verda per a les nostres divisions de retail, oficina i planta d'elaborats.

llavor #26

Cistella tomàquet Tip-Top Compostable

El tomàquet TIP TOP no podia ser menys en la nostra aposta per la sostenibilitat. El seu envàs de residu de canya de sucre, estalviem el 50% d’emissions de CO2 i el 19g de plàstic per cada envàs.

llavor #28 i llavor #31

Tupper reutilitzable de compra per carnisseria i envàs reutilitzable propi a carnisseria

Posem a disposició dels clients envasos reutilitzables de compra a preu de cost per facilitar que puguin venir a carnisseria a comprar amb envasos reutilitzables. També poden portar el seu propi envàs reutilitzable de casa.

llavor #30

Bossa Granel malla per botigues

Per tal de promoure la compra conscient i sostenible i la reutilització d’envasos, posem a disposició del consumidor packs de 4 bosses de malla reutilitzables per 1€ per a la seva compra a granel de fruites i verdures.

llavor #32

Bossa circular

Facilitem als nostres consumidors la reutilització de bosses de ràfia. Poden tornar les bosses de ràfia Ametller Origen a la botiga i els hi retornem 0,50€ en la compra.

llavor #33

Olives amb envàs reutilitzable de compra

Posem a disposició dels clients envasos reutilitzables en la compra d’olives. La botiga exposarà al mostrador de la zona d’olives els cartells informatius. Els tuppers reutilitzables de compra es posaran a la zona d’envasos del mostrador d’olives.

llavor #37

Ecoinnovació del packaging embotits tallats

Hem ecoinnovat l'envàs dels embotits llescats per a fer-los més sostenibles: 17% menys de pes vers l'envàs anterior, funda 100% compostable feta amb residu de canya de sucre i impresa amb tintes d'origen vegetal.

llavor #47

Safates de canya de sucre compostables per carnisseria

Hem eliminat les safates de plàstic d’un sol ús a les nostres carnisseries; les hem substituït per safates compostables fetes a partir de residu de canya de sucre.

llavor #61

Ecodisseny safata maduixes campanya 2020

Hem ecodissenyat un nou envàs per als nostres maduixots. D'aquesta manera, estalviem 23.5g de plàstic per envàs. Tant el cartró com la tapa que els protegeix són 100% reciclables. Imprès amb tintes vegetals.

llavor #39

Salvem packs de menjar amb l’App Too Good To Go

Amb aquest moviment contribuïm a reduir malbaratament alimentari i l’emissió de CO2.

llavor #41

Reutilització d'ampolles de vi Mas Argany

Recollim ampolles de vi de Mas Argany per la seva reutilització al celler. Amb aquesta acció hem recuperat més de 70.000 ampolles!

llavor #68

Col·laboració solidària Mercat d’Autors & Menjador social EMMAÚS

Oferim menjar cuinat i productes frescos a gent gran i a famílies amb menors del barri amb risc d'exclusió social al menjador social Emmaús.

llavor #57, #62, #66 i #67

Donació d'aliments frescos i refrigerats

Col·laboració amb Càritas (Vilanova i la Geltrú), Creu Roja (Àrea de Barcelona), Cuina Altem de Figueres i el projecte “Comer Contigo” donant i/o cuinant producte fresc i refrigerats per a persones i famílies en risc d'exclusió social.

llavor #65

Nou envàs de cartró més sostenible

Un nou envàs de cartró més sostenible pel iogurt cremós natural i desnatat, en format familiar de 500g. Cartró certificat obtingut de fonts sostenibles inscrites en PEFC.

llavor #76

Plats cuinats en envasos sostenibles

Oferim els nostres plats cuinats d’Ametller Origen Mercat d’Autors en envasos sostenibles amb safata de residu de canya de sucre compostable i tapa PET reciclable

llavor #12

Collita manual sostenible

Encaixem manualment la fruita a peu de camp i fem que arribi a la botiga en 12 hores, sense passar per cambres frigorífiques.

llavor #79

Punt de 0% malbaratament

Oferim als nostres clients la possibilitat de comprar productes amb data de caducitat curta per evitar el seu malbaratament i reduir els residus i la petjada mediambiental de la nostra activitat

llavor #85

Donació de producte fresc a Càritas

Donem productes del nostre Obrador d'Olèrdola a Càritas que, tot i ser apte pel consum, té algun defecte que fa que no sigui apte per la venda a botiga.

llavor #8

Donació d'excedent a Espigoladors

Donem l'excedent de fruita i verdura dels nostres camps a la Fundació Espigoladors.