Dins el Vijazz 2017 el passat dissabte 8 vam organitzar un concurs gastronòmic de cuina freda on 15 participants, procedents de diferents localitats de Catalunya, i aficionats a la gastronomia, van demostrar les seves dots culinàries acompanyats per més de 250 assistents.

Els participants van disposar de 40 minuts per elaborar la seva recepta i sorprendre a un jurat professional que va valorar l’originalitat dels plats, el sabor, la presentació, i, sobretot, el maridatge del plat amb el xarel·lo Mata d’Abelló d’Ametller Origen.
Els membres del Jurat, format per en Josep Sucarrats, Director de la Revista Cuina; la Laura Ponts, foodsytlist i instagramer gastronòmica amb 200.000 seguidors; la Núria Valls, actriu i cuinera, i la Núria Cruelles, perfumista-sommelier; van dinamitzar el show i van acompanyar als participants durant tota la vetllada.

jurat


El jurat va poder degustar propostes de creació pròpia i plats més tradicionals: des d’una amanida inspirada en “Hawai”, a un caneló elaborat amb salmó, un ceviche amb gambes o bé una exquisidesa de mozzarella farcida, que van convertir-se en els protagonistes d’una jornada d’allò més emocionant.

La guanyadora del Cuinetes del Vijazz, la Maribel Carbó, provinent del Penedès i autora del “Swing de marinats”, elaborat amb tocs de salmó, bacallà, mozzarella, alvocat, préssec, festucs i remolatxa, va enamorar al jurat i va aconseguir l’aclamació de bona part del públic.
El concurs va finalitzar amb un premi alternatiu o vot “popular”, escollit pels mateixos concursants, i que els va oferir l’oportunitat de degustar la resta de plats presentats.
Tant el jurat com els cuiners van animar a repetir el concurs de cara al proper any pel gran èxit de convocatòria.

concursPosted in News