El motiu de la visita va ser conèixer el Grup Ametller Origen i els seus plans de futur, entre els quals es troben dos grans projectes innovadors i pioners al món. L’acte es va celebrar ahir divendres 24 de febrer a la seu central del Grup Ametller Origen situada a Olèrdola (Vilafranca del Penedès). A la presentació, també s’hi van unir diferents personalitats com el Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona i autoritats comarcals tals com l’alcalde d'Olèrdola, l’alcalde de Vilafranca del Penedès, l’alcaldessa de Sant Sadurní, el coordinador de Projectes Estratègics de Vilafranca del Penedès i el President del Consell Comarcal.

La visita va començar amb una presentació del Grup Ametller Origen (casaametller i Ametller Origen), una empresa amb un model d’integració vertical únic en el sector de l’alimentació a Catalunya, i va continuar amb una breu exposició dels seus dos grans projectes de futur. Per un costat, l’Agroparc Ametller Origen, un projecte que representarà tota la cadena de valor del Grup: la producció agrícola i ramadera, i la transformació dels aliments, per arribar a la comercialització directa a través de les seves botigues, tancant així un model d’economia circular, i sota dos grans pilars, el primer districte agroalimentari amb balanç net d’emissions CO2 i sense residus químics; seguint el camí de l’altre gran projecte de la companyia, com és el d’Aliments Purs.

L’objectiu d’Aliments Purs és aconseguir una agricultura productiva i d’alta qualitat, però de baix impacte ambiental que proporcioni aliments sense residus químics complint la directiva 2006/141/EC que és la que regula l’alimentació infantil fins a 1 any de vida i garanteix l’absència de residus químics en ppm. Després de la reunió, tota la comitiva encapçalada pel President Carles Puigdemont i el Conseller Jordi Baiget van fer un recorregut a l'obrador del Grup, on van poder veure de primera mà com s'elaboraven les cremes de verdures, les truites, amanides, pizzes i els productes làctics (formatge fresc i iogurts) de la companyia.
Posted in News