Aquest lloc pot utilitzar algunes galetes per millorar la teva experiència de navegació.
Si us plau, abans de continuar la navegació et recomanem que llegeixis la política de galetes.
Acceptar
icon-plus-33
logo
Ets del Club AO?
Per un tema de millores tecnològiques, introdueix la contrasenya de nou per iniciar sessió.

La contrasenya ha de tenir:

  • Mínim de 8 caràcters
  • 1 número
  • 1 lletra minúscula
  • 1 lletra majúscula.
Introduir contrasenya
icon-plus-33
logo
Per un tema de millores tecnològiques, introdueix la contrasenya de nou per iniciar sessió.

La contrasenya ha de tenir: mínim de 8 caràcters, 1 número, 1 lletra minúscula, 1 lletra majúscula.

Introduir contrasenya
logo
icon-cartBotiga Online
CA ES
Logo Created with Sketch. El meu compte
PENSA COM MENGES,
MENJA COM PENSES
Fes-te del club AOFes-te del clubEl meu compte
icon-cartBotiga OnlineFes-te del club AOFes-te del club Blog
Saluticon-open
  • Receptes
  • T'ajudem a menjar sa
  • Vegans i celíacs
  • Articles de salut
  • Qfaxs
  • Guia saludable
Nosaltresicon-open
  • Què és Ametller Origen?
  • FemCamí
  • Notícies
  • Treballa amb nosaltres
  • Calendari de temporada
  • Cuina amb estrella
  • Calendari d'activitats
Club de vins
Club AOicon-open
  • Avantatges
Mercat d'Autors Botigues Restaurants Escoles Horeca Empreses Gran recapte
  • Inici >
  • Propietats Nutricionals

PROPIETATS NUTRICIONALS

Tenir un coneixement bàsic dels nutrients i les propietats dels aliments que mengem ens pot ajudar a prendre més consciència de la nostra alimentació.


Controlem des de l'origen la qualitat i el sabor de tots els productes Ametller Origen, seguint els criteris de la piràmide alimentària i la dieta mediterrània.




  • FONT DE VITAMINES
  • ANTIOXIDANTS
  • PROTEÏNA VEGETAL
  • FONT D`ÀCID FÒLIC
  • FONT DE POTASSI
  • GREIXOS SALUDABLES
  • DIÜRÈTICS I DEPURATIUS
  • FONT DE MINERALS
  • MILLORA LA CIRCULACIÓ SANGUÍNIA
  • FONT DE FERRO
  • REGULA EL COLESTEROL
  • SÚPER-ALIMENT
Beneficis:

Les vitamines són imprescindibles per mantenir la salut del nostre cos.

Els aliments que porten aquest segell són aquells que en la seva composició contenen més d’un 15% del consum diari recomanat de 4 o més vitamines diferents.

Els trobem:

Les vitamines es troben en molts aliments. Un clar exemple són fruites i verdures fresques, llegums, fruits secs, etc.

Recomanacions:

Per tal d’assegurar el consum diari recomanat de les múltiples vitamines existents, es recomana seguir una alimentació variada i equilibrada on es consumeixin fruites fresques, verdures cuinades lleugerament i acompanyades d’oli d’oliva verge.

Beneficis:

Les proteïnes contribueixen a augmentar i conservar la massa muscular.

Els trobem:

Als llegums com la soja i els seus derivats com el tofu o el tempéh, als cereals com la quinoa, als fruits secs i llavors com la xia, a l’all negre, etc.

Recomanacions:

Per tal que les proteïnes d’origen vegetal presents en els llegums siguin més completes, s’han d’acompanyar de cereals com l’arròs o la patata.

Recorda:

El consum de proteïnes és imprescindible, però un excés pot ser perjudicial per al nostre cos. Quan consumim un plat de llegums com a primer plat, no cal complementar-lo amb un tall de carn o peix de segon ja que, d’aquesta manera, estaríem excedint el consum diari recomanat (1 ració al dia).

Beneficis:

Els antioxidants són molècules capaces d'alentir o prevenir l'oxidació del nostre cos prevenint així l’envelliment precoç de la pell i malalties cardiovasculars entre d’altres.

Els trobem:

Els antioxidants els trobem a multitud de fruites i verdures com els fruits vermells o les verdures de fulla verda.

Recomanacions:

Molts d’aquests antioxidants es veuen alterats amb l’escalfor i processament dels aliments, és per això que la gran majoria d’aliments rics en antioxidants es recomanen menjar crus. Altres antioxidants, com és el cas del licopé present en el tomàquet, augmenten els seus efectes amb l’escalfor.

Beneficis:

L’àcid fòlic contribueix al creixement dels teixits materns durant l’embaràs i a la formació de cèl·lules sanguínies. És per això que el seu consum és especialment imprescindible per a les dones embarassades i els nens i nenes en edat de creixement.

Els trobem:

Present en la majoria de vegetals de fulla verda com els espinacs o les bledes, i a les inflorescències com les cols de Brussel·les o el bròquil.

Recomanacions:

Per tal de mantenir aquest nutrient, es recomana menjar els aliments crus o cuinats al vapor, planxa, microones, etc. i durant el menys temps possible.

Beneficis:

El potassi contribueix al funcionament normal dels músculs i el sistema nerviós. A més a més, contribueix al manteniment de la tensió arterial normal.

Els trobem:

Als plàtans, moniatos, xirivia, espinacs, salmó, etc.

Recomanacions:

Les persones que sovint tenen rampes musculars haurien d’augmentar el consum d’aliments que contenen potassi.

Recorda:

Podeu augmentar el consum de potassi en la vostra alimentació escollint els aliments que contenen el segell “Font de potassi”.

Beneficis:

Contribueixen a mantenir nivells normals de colesterol sanguini i, per tant, a mantenir la salut del nostre cor.

Permet l’assimilació de vitamines imprescindibles per al nostre cos.

Contribueixen al rendiment intel·lectual normal.

Els trobem:

A l’oli d’oliva verge, llavors, fruits secs, peix blau i marisc.

Recomanacions:

No s’ha d'abusar del seu consum.

Recorda:

Els greixos saludables deixen de ser-ho quan hi apliquem altes temperatures. És per això que els fregits no són considerats greixos saludables.

Beneficis:

Pel seu contingut en potassi, contribueixen a mantenir l’equilibri dins i fora de les cèl·lules ajudant a evitar inflamacions i estimulant la diüresi del nostre cos.

Els trobem:

A la majoria de verdures de fulla verda, fruites com la pinya, els cítrics, l’all o el gingebre, entre d’altres.

Recomanacions:

Per beneficiar-nos de l’efecte diürètic i depuratiu d’aquests productes, s’ha de reduir el consum de sal (màxim 5 g/dia).

Beneficis:

Minerals com el calci, el ferro i el fòsfor resulten imprescindibles per al manteniment dels ossos i les dents. D’altres, com el coure, contribueixen al funcionament normal del sistema nerviós.

Els trobem:

Només en els aliments que tenen més d’un 15% en 3 o més minerals imprescindibles, com és el cas dels fruits secs o els llegums.

Recomanacions:

Per tal de garantir les quantitats diàries recomanades de minerals, es recomana seguir una dieta equilibrada i variada on les fruites i verdures fresques, els llegums i els fruits secs en siguin els protagonistes.

Recorda:

La deficiència i l'excés de minerals pot provocar malalties greus com l’anèmia o l’escorbut. És per això que es recomana seguir una alimentació variada i equilibrada.

Beneficis:

Mantenir en bona forma les parets cel·lulars de les venes i les artèries, uns nivells correctes de ferro en sang i uns nivells adequats de colesterol sanguini poden garantir una bona salut del sistema circulatori.

Nutrients com la fibra, els greixos monosaturats i poliinsaturats, o el resveratrol contribueixen a mantenir en bon estat la salut cardiovascular i el funcionament del cor.

Els trobem:

Fruits secs com les nous, llavors com el lli, oli d’oliva verge, peix blau, cereals integrals, raïm, fruits vermells com les maduixes, etc.

Recomanacions:

Escull pa integral i amb llavors per acompanyar els menús, utilitza l’oli d’oliva verge cru (sense escalfar) en els teus plats, afegeix fruits secs i fruits vermells com els gerds a les amanides.

Recorda:

Per mantenir la salut del cor, és imprescindible fer exercici físic moderat. Es recomana fer exercici físic com caminar a pas lleuger, córrer o anar amb bicicleta mitja hora al dia.

Beneficis:

Contribueix a la formació normal dels glòbuls vermells i l’hemoglobina, imprescindibles per al transport d’oxigen del cos.

Ajuda a disminuir el cansament i la fatiga.

Els trobem:

A la carn vermella, col kale, nous, festucs, llegums, etc.

Recomanacions:

Per tal de millorar l’absorció del ferro provinent de la dieta, es recomana acompanyar-lo amb aliments rics en vitamina C com el pebrot vermell, els cítrics, etc.

Beneficis:

Mantenir uns nivells correctes de colesterol és important per tal de regular l’entrada i la sortida de substàncies a través de les cèl·lules i transportar el greix del nostre cos.

Un excés de colesterol es pot acumular a les parets dels vasos sanguinis debilitant-les i creant malalties greus. És per això que es recomana consumir aliments que ajuden a regular els nivells de colesterol i evitar aquells que en contenen en grans quantitats o poden augmentar-ne la síntesi com els embotits.

Els trobem:

Els aliments que ajuden a regular el colesterol són els rics en fibra com els cereals integrals, les fruites com les figues o les pomes, els rics en polifenols com l’oli d’oliva, les fruites vermelles com les maduixes, etc.

Recomanacions:

Aliments rics en greix saturat i colesterol com els embotits poden estimular la síntesi i l’acumulació de colesterol sanguini, és per això que es recomana disminuir-ne el consum.

Recorda:

L’activitat física diària ajuda a mantenir uns bons nivells de colesterol sanguini.

Beneficis:

Un súper-aliment és aquell que conté nutrients amb major proporció que d’altres i que ens ajuden a millorar la salut i a prevenir malalties.

Els trobem:

A la carbassa, llimona, poma, gingebre, quinoa, all negre, nous, cigrons, bròquil, pinya, etc.

Recomanacions:

Per tal de garantir una bona aportació de nutrients, s’han de consumir súper-aliments.

Recorda:

En podem trobar a les nostres botigues amb el segell pertinent.

Beneficis:

La carn vermella conté proteïnes de gran qualitat que ajuden el nostre cos a reparar i produir cèl·lules i, per tant, són importants per al creixement i el desenvolupament.

Conté grans quantitats de ferro absorbible que ajuda a disminuir el cansament i la fatiga.

Els trobem:

Es considera carn vermella qualsevol animal mamífer excepte el conill.

Recomanacions:

Es recomana consumir-ne com a màxim 2 racions/setmana.

S’ha de retirar el greix visible de la carn a l’hora de consumir-la.

Recorda:

La carn vermella al punt és la que té més quantitat de ferro i d’altres nutrients en la composició.

Beneficis:

La carn blanca conté proteïnes de gran qualitat que ajuden el nostre cos a reparar i produir cèl·lules i, per tant, són importants per al creixement i el desenvolupament. El seu contingut en ferro i greix és inferior al de la carn vermella.

Els trobem:

A les aus i el conill.

Recomanacions:

El seu consum és de 3-4 racions a la setmana.

Recorda:

La millor manera de cuinar la carn blanca és al forn, microones, paella… Cal evitar la carn arrebossada i fregida.

Beneficis:

Ens aporten proteïnes de qualitat que ajuden el nostre cos a reparar i produir cèl·lules i, per tant, són importants per al creixement i el desenvolupament. La seva quantitat en greix és inferior a la del peix blau.

Els trobem:

Són peixos blancs el lluç, el llenguado, l’orada, el llobarro, el besuc, etc.

Recomanacions:

Es recomana consumir-ne 3-4 racions/setmana

Beneficis:

Ens aporten proteïnes de qualitat que ajuden el nostre cos a reparar i produir cèl·lules i, per tant, són importants per al creixement i el desenvolupament i és font de greix saludable, beneficiós per al cor.

Els trobem:

Són peixos blaus les sardines, el salmó, la tonyina, el bonítol, etc.

Recomanacions:

Es recomana consumir 3-4 racions/setmana de peix i com a mínim una ha de ser de peix blau.

Recorda:

Per consumir peix blau cru, s’ha de congelar com a mínim 8 h per tal d’evitar el creixement de bacteris patògens.

Beneficis:

Ens aporten proteïnes de qualitat que ajuden el nostre cos a reparar i produir cèl·lules i, per tant, són importants per al creixement i el desenvolupament. A més, el marisc és font de zinc, que contribueix al manteniment de la visió, la pell i els cabell.

Els trobem:

A la cloïssa, llagosta, musclo, ostra, pop, sípia, calamar i gamba.

Recomanacions:

En èpoques de canvi d’estació on la pèrdua de cabells augmenta consideradament, es recomana augmentar el consum de zinc provinent del marisc.

 
Atenció al client
  • Contacte
  • Club Ametller Origen
  • Botigues
  • Condicions de venda
Sobre nosaltres
  • Orígens
  • Qui som?
  • Treballa amb nosaltres
  • Nota legal
  • Informació addicional RGPDUE
Segueix-nos!
Idioma
Català | Castellà
Inicia sessió o crea un compte
Registra't
Has oblidat la contrasenya?
Has oblidat la contrasenya?

Si us plau, introdueix la teva adreça electrònica. Rebràs un enllaç per reiniciar la teva contrasenya.

Torna a l'inici de sessió
Sense comanda mínima
Entrega en 2 hores
Ports gratuïts des de 60€