Capítol 1 - Fons de nevera: sofregits
L'Ada prepara tres sofregits pel seu fons de nevera.
Sofregit de ceba, de ceba i tomàquet, ceba caramelitzada
Recepta
Ingredients:
- Ceba
- Tomàquet triturat natural
- Sal
- Sucre
- Oli d’oliva
Passos:
Pel sofregit de ceba, la piquem a daus molt petits.
La coem a foc lent amb una mica de sal i un raig d’oli durant 20 minuts removent constantment.
Retirem quan estigui lleugerament daurada i translúcida.
La posem en un pot de vidre quan encara està calenta, tanquem el pot amb força i el deixem cap per avall per tal que faci el buit.
Podem reservar una mica de la ceba sofregida, afegir-li el tomàquet titurat i fer coure a foc mitjà durant 30 minuts més.
Hem de remoure de tant en tant i tapar l’olla perquè el tomàquet no esquitxi.
Per la ceba caramelitzada, la tallem en tires fines.
La coem a foc lent amb una mica de sal, una cullarada de sucre i un raig d’oli durant 30 minuts removent constantment.
Retirem quan estigui d’un tò marró fosc i translúcida.
La posem en un pot de vidre quan encara està calenta, tanquem el pot amb força i el deixem cap per avall per tal que faci el buit.