icon-cartBotiga OnlineFes-te del club AOFes-te del club
Saluticon-open
Nosaltresicon-open
Club AOicon-open
Botigues Restaurants Escoles Horeca Serveis a empreses
NADALicon-open
Gran recapte

QFAXS

Què faig avui per sopar?

Si et falta inspiració culinària i et formules aquesta pregunta cada vespre, les receptes de cuina sostenible de l'Ada Parellada et salvaran la vida!

Basades en receptes de fons de nevera i amb mètodes tradicionals aplicats a la cuina de restauració (coneguda popularment com a cuina de “batch cooking”), aprendràs a cuinar amb l’Ada Parellada deliciosos plats a partir de receptes fàcils, ràpides, pràctiques i saboroses que t'ajudaran a planificar i cuinar els teus menús per a tota la setmana sense malbaratar aliments!

Emissió en directe de dilluns a divendres a Betevé a les 19:20h

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Ada Parellada

Sóc filla, néta i besnéta dels Parellada, una família de restauradors. Fa més de 200 anys que ens dediquem a cuinar, a servir plats, a preparar àpats i celebracions de tota mena.

Ada Parellada (Granollers, 1967) va néixer a la Fonda Europa de Granollers. La cuina, les aromes i el plats l’han envoltada des del dia que va treure el nas a aquest món. Potser perquè ho ha vist de sempre l’ha fet el seu ofici, a Semproniana, on cuina, menja, beu i fa amics.

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube
Ada Parellada
Ada Parellada

Capítols

Capítol 1 - Fons de nevera: sofregits

L'Ada prepara tres sofregits pel seu fons de nevera.

Sofregit de ceba, de ceba i tomàquet, ceba caramelitzada

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • Ceba
  • Tomàquet triturat natural
  • Sal
  • Sucre
  • Oli d’oliva
Passos:

Pel sofregit de ceba, la piquem a daus molt petits.

La coem a foc lent amb una mica de sal i un raig d’oli durant 20 minuts removent constantment.

Retirem quan estigui lleugerament daurada i translúcida.

La posem en un pot de vidre quan encara està calenta, tanquem el pot amb força i el deixem cap per avall per tal que faci el buit.

Podem reservar una mica de la ceba sofregida, afegir-li el tomàquet titurat i fer coure a foc mitjà durant 30 minuts més.

Hem de remoure de tant en tant i tapar l’olla perquè el tomàquet no esquitxi.

Per la ceba caramelitzada, la tallem en tires fines.

La coem a foc lent amb una mica de sal, una cullarada de sucre i un raig d’oli durant 30 minuts removent constantment.

Retirem quan estigui d’un tò marró fosc i translúcida.

La posem en un pot de vidre quan encara està calenta, tanquem el pot amb força i el deixem cap per avall per tal que faci el buit.

Capítol 2 - Focaccia

L'Ada, el Jaume i la Júlia cuinen una focaccia.

Focaccia de tomàquets secs, olives negres, formatge i herbes

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 250 g de farina de força
  • 250 g de farina normal
  • 100 ml de llet
  • 100 ml d’aigua
  • 100 mil d’oli d’oliva
  • 30 g de llevat premsat
  • 7 g de sal
  • Ceba caramel·litzada
  • Salsa de tomàquet
  • 100 g de tomàquets secs
  • 50 g d’olives negres
  • 50 g de formatge parmesà ratllat
  • Herbes provençals
Passos:

Barregem la farina, la sal i el llevat. Barrejar. Afegir l’aigua, l’oli i la llet.

Pastar fins aconseguir que la massa quedi ben llisa, es desprengui de les parets.

Estirar la massa amb el corró, no gaire fina.

Pintar amb la salsa de tomàquet, posar la ceba caramel·litzada, el tomàquet sec i les olives.

Espolvorejar amb herbes i formatge ratllat.

Fermentar uns 30 minuts.

Coure a 200ºC uns 30 minuts i al sortir del forn pintar amb oli.

Capítol 3 - Cuina en pots

L'Ada i el Jaume cuinen una amanida de cuscús en pot.

Cuina en pots: Pot de cuscús, oli de menta, tomàquets, api, ceba, mesclum, avellanes…

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 200 g de cuscús precuit
  • Uns quants tomàquets de jardí
  • Una branca d’api tendre
  • Una ceba tendra
  • 50 g d’avellanes
  • Un manat de menta
  • Oli d’oliva suau
  • 100 g de mesclum
Passos:

Fem l’oli de menta. Escaldem les fulles de menta, un segon de res. Les refresquem, les assequem bé i les triturem amb oli d’oliva i una mica de sal.

Hidratem el cuscús amb l’aigua d’hidratar la menta. Estirem el cuscús, el ruixem amb una mica d’oli d’oliva i hi posem sal. Cobrim amb l’aigua de menta molt calenta i deixem que s’hidrati.

Amanim el cuscús amb l’oli de menta.

Barregem amb l’api, les avellanes i la ceba tendra.

A la base del pot posem els tomàquets, tallats. A sobre, el cuscús i acabem amb el mesclum.

Capítol 4 - Sopa de suc de mongetes i mandonguilles

L'Ada i la Júlia cuinen una sopa de suc de mongetes.

Sopa de suc de mongetes i mandonguilles

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 100 g de mongetes cuites
  • 500 ml de brou de coure mongetes
  • Unes llesques de pa torrat
  • Ceba sofregida
  • 100 g de formatge ratllat cremós
  • Oli d’oliva
Per a les mandonguilles:
  • 100 g de carn de porc picada
  • 100 g de carn de vedella picada
  • 1 ou
  • Oli d’all i julivert
  • La molla d’una llesca de pa
  • Una mica de llet
  • Farina
  • Sal
  • Oli per fregir
Passos:

Barregeu els ingredients de les mandonguilles fins que aconseguiu una massa homogènia.

Feu-ne boletes, enfarineu-les i fregiu-les.

En una olla, poseu ceba sofregida i afegiu-hi el pa torrat.

Doneu-hi un parell de voltes, fins que ho integreu tot.

Afegiu-hi el formatge, una cullerada de mongetes cuites i el brou de bullir les mongetes.

Deixeu-ho que cogui uns minuts.

Tritureu-ho i afegiu-hi les mandonguilles fregides i la resta de les mongetes cuites.

Capítol 5 - Crestes de tonyina i ou dur

L'Ada, el Jaume i la Júlia cuinen crestes de tonyina.

Crestes de tonyina i ou dur

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 100 g de mongetes cuites
  • 300 g de tonyina en conserva
  • 2 ous durs
  • Salsa de tomàquet
  • 12 oblees (crestes)
  • 1 ou
Passos:

Bullim els ous en aigua amb sal durant 10 minuts. Els pelem i piquem menuts.

En un bol barregem l’ou, la salsa de tomàquet i la tonyina (ben escorreguda). No ha de ser molt líquid ni molt espès. Posem petites porcions d’aquest farcit al centre de cada oblea i tanquem fent una marca amb la forquilla perquè quedi ben segellat.

Si optem per enfornar-les, les envernissem amb rovell d’ou perquè quedin més brillants. Si les fregim, escalfem bé l’oli perquè es fregeixin ràpid i quedin

souflé. Les escorrem en paper absorbent.

Les pots fer salades o dolces. Les dolces poden ser de xocolata i fruita seca o de melmelada i formatge.

Els farcits poden ser molt variats: verdures, pernil, de llaunes. Sempre, si són per anar d’excursió, han de ser amb producte que no tregui aigua, perquè no s’estovin.

Capítol 6 - Fons de nevera: tres picades

L'Ada prepara tres picades pel seu fons de nevera.

3 Picades: Romesco, olivada i oli d’all i julivert

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
Romesco:
  • 50 g d’avellanes
  • 2 tomàquets
  • 1 nyora
  • 3 grans d’all
  • 150 ml d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • Un pessic de sal
Olivada:
  • 100 g d’olives negres sense pinyol
  • 200 ml d’oli d’oliva
Oli d’all i julivert:
  • 200 ml d’oli d’oliva suau
  • 1 manat petit de julivert
  • 3 grans d’all
Romesco:

Tallem la nyora i la bullim coberta d’aigua durant uns minuts.

Deixem que es refredi en l’aigua de cocció.

En una safata que pugui anar al forn, posem els tomàquets i els grans d’all, ruixem amb una mica d’oli i rostim al forn, a 180ºC, durant uns 15 minuts.

Pelem els tomàquets i els alls. Triturem els tomàquets, els alls, les avellanes, la polpa de la nyora remullada, el pebre vermell i la mica de sal juntament amb l’oli.

Guardem en un pot de vidre tapat, a la nevera

Olivada:

Simplement triturem els dos ingredients fins aconseguir una salsa tallada.

La conservem en un pot de vidre tapat o en un biberó, a la nevera.

Oli d’all i julivert:

Separem les fulles dels troncs del julivert.

Triturem les fulles amb l’oli i els grans d’all pelat.

Guardem en un biberó o en un pot de vidre

Capítol 7 - Pizza de bròcoli

L'Ada, la Mònica, el Gonzalo i la Rocío cuinen unes pizzes de bròcoli.

Pizza de bròcoli amb formatge

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 1 bròquil escaldat
  • 2 ous
  • 100 g de formatge parmesà
  • 100 g de formatge mozzarella
  • Sal
  • Tomàquets xerri
  • Tàperes
  • Shiitake saltats
  • Olives negres
  • Formatge emmental
Passos:

Trinxar el bròquil en un robot.

Barrejar amb la resta d’ingredients fins aconseguir una massa homogènia.

Estirar la massa entre dos papers de forn.

Tallar a trossos.

Coure al forn, uns 10 minuts o fins que la superfície estigui lleugerament daurada.

Acabar amb la mozzarella, els tomàquets xerri, les olives negres i el formatge emmental.

Tornar al forn perquè es fongui el formatge.

Capítol 8 - Xopsuei de pollastre amb gambes i verdures

L'Ada i la Mònica cuinen un xopsuei.

Xopsuei de pollastre amb gambes i verdures

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 2 pits de pollastre desossats
  • 16 cues de gambes (n’hi ha de congelades de molt bona qualitat)
  • 100 g d’espàrrecs escaldats
  • 1 pebrot vermell rostit
  • 1 cullerada sopera de sofregit de ceba i tomàquet
  • 25 g de gingebre fresc
  • 1 raig generós de salsa de soja (50 ml)
  • 20 g de sucre (1 cullerada sopera)
  • 50 ml de xerès (un raig generós o ½ copa)
  • 20 g de midó de blat de moro (Maizena)
  • 100 ml de caldo de pollastre (o aigua)
Passos:

Tallem els pits de pollastre a daus.

Pelem les cues de gambes.

Daurem els daus de pollastre a foc fort en un wok o una paella gran.

Hi afegim el sofregit de ceba i tomàquet.

Remenem un parell de vegades perquè el pollastre s’impregni del sofregit i hi posem el xerès i els espàrrecs.

Deixem que el vi s’evapori i hi afegim la soja, el sucre i el caldo de pollastre.

Hi afegim les gambes i movem la paella per barrejar-ho tot.

Dissolem la Maizena en una mica d’aigua freda. L’anem abocant a quantitats petites i ho anem remenant perquè vagi espessint la salsa.

Hi posem el pebrot rostit tallat a daus i, per acabar, una mica de gingebre ratllat.

Capítol 9 - Truita de coses

L'Ada i el Borja cuinen una truita amb restes de la nevera.

Truita de coses

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • Verdures, bolets, pollastre…
    El que trobem a la nevera
  • Dos ous per persona
Passos:

Batem els ous, posem una mica de sal i els aboquem en una gran paella antiadherent.

Posem tots els ingredients que queden per la nevera, esperem que els ous quallin i portem la paella a taula.

Capítol 10 - Musclos amb tomàquet i patates

L'Ada i la Mònica cuinen uns musclos amb patates i tomàquet.

Musclos amb tomàquet i patates

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • Musclos al natural
  • 1 llauna de tomàquet natural triturat
  • 8 patates de pot
  • Orenga
  • Pebre
  • Oli d’all i julivert
  • Ceba sofregida
Passos:

Posem la ceba. Cobrim amb el tomàquet natural i una bona cullerada de sucre.

Tallem les patates i les posem amb el tomàquet. Afegim orenga. Deixem que el tomàquet redueixi bé.

Afegim els musclos, i tan bon punt s’escalfin els servim.

Capítol 11 - Fons de nevera: escaldats i rostits

L'Ada prepara escaldats i rostits pel seu fons de nevera.

Verdures escaldades i rostides

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
Verdures escaldades
  • ESPÀRRECS
  • 1 manat d’espàrrecs
  • COLIFLOR
  • 1 coliflor
  • CARBASSÓ
  • 3 carbassons mitjans
  • MONGETES TENDRES
  • 600 g de mongetes tendres
  • PASTANAGUES
  • 500 g de pastanaga
  • BRÒCOLI
  • 1 bròcoli
Verdures rostides
  • PEBROT ROSTIT
  • 2 pebrots vermells
  • Oli d’oliva
  • ALBERGÍNIA ROSTIDA
  • 3 albergínies
  • Oli d’oliva
  • CEBA ROSTIDA
  • 3 cebes grans
  • Oli d’oliva
  • CARBASSA ROSTIDA
  • Una carbassa tallada a daus
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre
Passos:
Verdures escaldades

ESPÀRRECS

Trenquem amb les mans la base dura dels espàrrecs i els pelem amb el pelador. A l’aigua bullint, els escaldem durant 5 minuts.

COLIFLOR

Separem petits brots de coliflor i els escaldem durant quatre minuts. Refredem i conservem en un recipient amb reixeta.

CARBASSÓ

Tallem els carbassons sense pelar, a daus. Els escaldem en aigua bullint durant 3 minuts. Els refresquem i els conservem en un recipient amb reixeta.

MONGETES TENDRES

Retirem les puntes de les mongetes, les tallem per la meitat i les submergim en aigua bullint durant 4 minuts. Refresquem. Les conservem en un recipient amb reixeta.

PASTANAGUES

Pelem i tallem en dauets. Escaldem 4 minuts i refresquem. Conservem en un recipient amb reixeta.

BRÒCOLI

Separem els brots de bròcoli i els escaldem durant 4 minuts en abundant aigua bullint.

Refredem i conservem en un recipient amb reixeta.

Verdures rostides

PEBROT ROSTIT

En una safata de forn posem els pebrots ruixats amb una mica d’oli. Rostim a 200ºC durant 30 minuts. Refredem, deixant-los tapats amb paper d’alumini o de forn.

Retirem de la safata, conservant el seu suc. Pelem i rebutgem les llavors. Conservem en un recipient amb el seu propi suc.

ALBERGÍNIA ROSTIDA

Posem en una safata de forn sense pelar, les ruixem amb l’oli d’oliva i les enfornem a 200ºC durant 30 minuts. Al sortir del forn, les tapem amb un paper d’alumini o de forn i deixem que es refredin, així les podrem pelar amb facilitat. Les conservem en un recipient amb el seu propi suc.

CEBA ROSTIDA

Posem en una safata de forn les cebes sense pelar, ruixem amb l’oli d’oliva i les enfornem a 200ºC durant 30 minuts. Al sortir del forn les tapem amb paper d’alumini o de forn perquè s’acabin de coure amb el vapor i es puguin pelar amb facilitat. Conservem en un recipient amb el seu propi suc.

CARBASSA ROSTIDA

Ruixem la carbassa sense pelar amb oli d’oliva, sal i pebre. La rostim durant 45 minuts a 180ºC al forn. Podem pelar-la un cop freda o fins i tot menjar-ne la pell

Capítol 12 - Crema de coliflor amb oli de sobrassada

L'Ada, el Manel i la Maria cuinen una crema de coliflor.

Crema de coliflor (cremes) amb oli de sobrassada

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 400 g de coliflor escaldada
  • 100 g de sofregit de ceba
  • 1 cullerada d’oli de all i julivert
  • 1 litre de brou de verdures o aigua
  • 50 g de sobrassada
  • 40 ml d’oli d’oliva (2 cullerades soperes)
  • 50 g de formatge d’untar
  • Sal
Passos:

Fem l’oli de sobrassada. Per fer-ho, posem la sobrassada coberta d’oli mig minut al microones. Si no tenim sobrassada, podem completar la crema amb altres propostes, com uns picatostes, una mica de formatge blau o un picat de nous. La idea es afegir sabor contundent a una crema molt suau.

En una cassola, posem el sofregit de ceba, l’oli d’all i julivert i la coliflor tallada en trossos petits i cobrim tot amb el brou de verdures o aigua. Coem durant 15 minuts.

Triturem.

Posem la sobrassada en un bol al microones durant 30 segons perque el greix es fongui.

Amb una cullera recuperem aquest oli i en posem un raijolí sobre la crema per acabar el plat.

Capítol 13 - Pizza de verdures al forn

L'Ada, el Gael i el Manel cuinen una pizza de verdures al forn.

Pizza de verdures al forn

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • Carbassa al forn
  • Carbassó al forn
  • Pebrot al forn
  • Tomàquets xerri
  • Farigola
  • 1 ou
  • Formatge emmental o mozzarella
  • Per la masa de pizza:
  • 500 g de farina
  • 250 ml d’aigua
  • 50 ml d’oli d’oliva
  • 20 g de llevat fresc
  • Sal
Passos:

Fem la massa de la pizza, la coem deu minuts a 180ºC.

Posem la verdura a sobre, la mozzarella i, finalment, l’ou fins que qualli

Capítol 14 - Bastonets de pa i formatge

L'Ada, la Maria i el Manel cuinen uns bastonets de formatge.

Bastonets de formatge

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 300 g de farina
  • 150 g de mantega
  • 1 ou
  • Una culleradeta de sal
  • Formatge emmental o parmesà
Passos:

Arenem la farina amb la mantega. Afegim la sal i l’ou. Fem una massa.

Estirem la massa amb un corró, la tallem a barretes fines. Espolsem amb formatge i enfornem a 180ºC durant deu minuts.

Capítol 15 - Mongetes tendres a la carbonara

L'Ada i la Maria cuinen mongetes tendres a la carbonara.

Bastonets de formatge

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 500 g de mongetes tendres escaldades
  • Sofregit de ceba
  • 150 g de bacó fumat tallat a daus
  • 2 ous
  • 100 ml de nata líquida
  • 80 g de parmesà ratllat
  • Sal
  • Pebre negre
Passos:

Barregem la nata líquida amb els rovells dels ous i el parmesà ratllat. Ho salpebrem.

Fem suar els daus de bacó en una paella sense oli, ni una gota.

Hi afegim les mongetes tendres, ho remenem un parell de vegades i hi afegim la barreja de

nata líquida i ous. Ho barregem bé i ho servim immediatament.

Capítol 16 - Fons de nevera: escabetxos

L'Ada prepara sardines i musclos en escabetx pel seu fons de nevera.

Sardines, musclos, guatlles

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 1 kg de sardines
  • 1 pastanaga (pot ser de les escaldades)
  • 2 fulles de llorer
  • 3 gra d’all
  • Farigola
  • 1 cullerada de postres curulla de pebre vermell
  • 200 ml d’oli d’oliva
  • 100 ml de vinagre de vi
  • 100 ml de vi blanc
  • Farina
  • Sal
  • Oli per fregir
Passos:

Demanem a la peixateria que ens netegin les sardines, traient el cap i les vísceres i, si és possible, rasquin les escates.

Assaonem amb sal, enfarinem i fregim en abundant oli calent (millor si és d’oliva).

Les anem posant en un recipient de vidre, capicuades.

En una altra cassola posem l’oli net, els alls laminats, les fulles de llorer i la pastanaga pelada i tallada a làmines.

A foc lent, coem uns 5 minuts, vigilant que els alls no es torrin massa (quan es tornen negres amarguen).

Afegim la farigola, retirem del foc i hi posem el vinagre i el vi blanc.

Tornem al foc i deixem coure uns 5 minuts, a foc lent. Finalment, afegim el pebre vermell, barregem bé i aboquem sobre les sardines.

Deixem macerar un parell de dies abans de menjar-les.

Capítol 17 - Enrotllat de salmó

L'Ada i el Quintín cuinen un enrotllat de salmó.

Wrap de salmó

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 100 g de salmó fumat
  • 1 alvocat
  • 1 ceba tendra
  • 1 poma
  • 50 g d’espinacs tendres
  • Crema agra
  • Una cullerada de mostassa
Passos:

Barregem la crema agra amb la mostassa.

Untem el wrap amb la barreja.

Tallem la ceba tendra, l’alvocat i la poma a làmines.

Estirem sobre el wrap. Disposem el salmó i els espinacs.

Enrotllem sobre si mateix.

Capítol 18 - Arròs de llaunes

L'Ada i el Quintín cuinen un arròs amb conserves en llauna.

Arròs de llaunes

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 200 g d’arròs
  • 1 gra d’all
  • Pot de carxofes en oli (important que siguin en oli)
  • Pot de bolets en conserva
  • Sofregit de ceba i tomàquet
  • Brou vermell de peix
  • Llauna de musclos al natural
  • Llauna d’escopinyes al natural
  • Llauna de navalles al natural
  • Sal
Passos:

Enrossim l’all amb un raig d’oli generós(aprofitar l’oli de les carxofes) i el traiem de la paella.

Nacarem l’arròs amb l’oli perfumat Afegim el sofregit, remenem i posem el brou calent.

Fem coure uns dotze minuts, a foc lent. Finalment posem sal i les llaunes ben escorregudes.

Capítol 19 - Wok variat

L'Ada i el Quintín cuinen un wok.

Wok de Tutti quanti

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 100 g de bulgur bullit
  • 200 g de cap de llom
  • Bròcoli escaldat
  • Mongetes tendres escaldades
  • Pastanaga escaldada
  • Bolets saltats
  • 1 pebrot verd
  • Sofregit de ceba
  • Oli d’oliva
  • Per la salsa agredolça
  • 100 g de salsa de tomàquet
  • 50 ml de vinagre d’arròs
  • 30 ml de vi blanc
  • 4 cullerades sucre morè
  • 2 cullerades de midó de blat de moro
Passos:

Fem la salsa agredolça: coem el sucre, el vinagre d’arròs i el vi blanc.

Diluïm la Maizena en aigua freda i l’afegim.

Incorporem la salsa de tomàquet i deixem cuinar a foc suau. Reservem.

Al wok, posem la carn, a foc viu, afegim el pebrot verd, fem coure a foc lent. Afegim totes les verdures. Sacsegem i finalment posem la salsa agredolça.

Servim immediatament.

Capítol 20 - Pollastre amb migas i sofregit

L'Ada i el Quintín cuinen unes migas amb pollastre.

Pollastre amb migas de pà i sofregit

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 1 pit de pollastre
  • La molla d’una barra de pà seca
  • 200 g de sofregit de ceba i tomàquet
  • 1 nyora
  • Farigola
  • Pebre vermell
  • Sèsam
Passos:

Remullem la nyora i en traiem la polpa.

Rebutgem la crosta del pa i tallem la molla a trossos

Mullem el pa amb una mica d’aigua per tal que tingui una mica d’humitat i es rosteixi uniformement.

Sofregim els alls tallats a làmines i la farigola en una paella, amb un raig d’oli generós. Afegim la polpa de nyores i ho remenem. Afegim el pa i l’anem remenant fins que es va torrant. Salem. Acabem amb el pebre vermell i el sèsam.

Fem el pollastre a la planxa. La coem a una paella, tapada, i finalment la destapem per aconseguir el torrat. Tallem el pollastre a làmines.

En el plat, posem una base de migas, a sobre el pollastre tallat i acabem amb el sofregit calent com si fos una salsa.

Capítol 21 - Fons de nevera: tomàquet en oli essencial

L'Ada prepara tomàquet en oli pel seu fons de nevera.

Tomàquet en oli esencial per a tres plats: acompanyament de peix, amanida i pasta

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 4 tomàquets ferms
  • 100 g d’oli d’oliva
  • 1 cullerada d’oli d’all i julivert
  • Herbes fresques: farigola, romaní…
  • Orenga seca
Passos:

Amb un petit ganivet esmolat, fem una creu en la base dels tomàquets. Escaldem en aigua bullint, només 30 segons.

Els refresquem immediatament. A l’escaldar-los podrem pelar fàcilment els tomàquets.

Els tallem per la meitat, retirem les llavors i tallem a daus.

Posem en un recipient de plàstic o en un pot de vidre i cobrim amb l’oli.

Afegim les herbes fresques tallades menudes i l’orenga.

Capítol 22 - Risotto al moment amb remolatxa i xampinyons

L'Ada i la Noèlia cuinen un risotto amb remolatxa.

Risotto al moment de remolatxa i xampinyons

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 350 g d'arròs bullit
  • 200 g de xampinyons saltats
  • 1 remolatxa bullida
  • 50 g de formatge parmesà ratllat
  • 150g de ceba guisada
  • 50 ml de vi blanc
  • 20 g miso
  • 50 g de formatge Maó
  • 50 ml conyac
  • 25 ml de salsa de soja
  • 100 g espàrrecs verds escaldats
  • Sal
Passos:

Mesclem el sofregit de ceba amb una cullerada de miso, dues cullerades de conyac, una cullerada de salsa de soja.

Posem la mescla en una cassola, afegim el vi blanc. Esperem que s'evapori.

Agreguem l'arròs, els xampinyons saltats, la remolatxa i els espàrrecs.

Donem un parell de voltes, afegim una mica de nata i el suc de la remolatxa per donar color.

I acabem amb el formatge parmesà ratllat.

Servim immediatament.

Capítol 23 - Saltat de verdures, arròs integral i bolets

L'Ada i la Noemí cuinen un saltat d'arròs integral.

Saltat de verdures, arròs integral i bolets

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 300 g d'arròs integral bullit
  • 100 g de mongetes tendres escaldades
  • 100 g de pastanaga escaldada
  • 100 g de bolets saltats
  • Salsa de soja
  • Oli d'all i julivert
Passos:

Posem un raig d'oli d'all i julivert en una paella gran.

Hi posem les verdures a foc mítjà remenem perquè quedin ben impregnades.

Hi afegim els bolets i l'arròs.

Ho remenem per barrejar bé els gustos i acabem amb un raig de salsa de soja.

Capítol 24 - Fricandó de verdures

L'Ada, la Noemí i la Noèlia cuinen un fricandó de verdures.

Fricandó de verdures

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • Verdures velles: brócoli, coliflor, mongetes, pastanagues
  • Farina
  • Ametlles
  • Una torrada
  • Vi blanc
  • 1 gra d'all escalivat
  • Brou de verdures
  • Sofregit de ceba i tomàquet
  • Bolets saltats
  • Oli d'oliva
  • Sal
Passos:

Mesclem el sofregit de ceba amb una cullerada de miso, dues cullerades de conyac, una cullerada de salsa de soja.

Posem la mescla en una cassola, afegim el vi blanc. Esperem que s'evapori.

Agreguem l'arròs, els xampinyons saltats, la remolatxa i els espàrrecs.

Donem un parell de voltes, afegim una mica de nata i el suc de la remolatxa per donar color.

I acabem amb el formatge parmesà ratllat. Servim immediatament.

Capítol 25 - Sopa freda de tomàquet

L'Ada i la Noemí cuinen una sopa freda de tomàquet.

Sopa freda de tomàtquet

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 400 g de tomàquet en oli essencial
  • 100 ml de l'oli dels tomàquets
  • 100 ml d'aigua
  • 50 g de molla de pa
  • Sal i pebre
Passos:

Tallem la molla de pa i la posem amb els tomàquets, d'herbes i l'aigua durant mitja hora.

Ho triturem tot i ho salpebrem.

Acabem amb pinyons torrats, dauets de formatge feta o un raig d'olivada.

Capítol 26 - Fons de nevera: tres salses

L'Ada prepara tres salses pel seu fons de nevera.

3 Salses: Beixamel, bolonyesa, pesto

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
Beixamel
  • 500 g de llet
  • 50 g de mantega
  • 50 g de farina
  • Sal i pebre
Bolonyesa
  • 400 g de carn picada de vedella
  • 150 g de sofregit de ceba i tomàquet
  • 200 g de salsa de tomàquet
  • 50 ml de vi negre
  • Oli d’all i julivert
Pesto
  • Un manat d’alfàbrega fresca
  • 200 ml d’oli d’oliva
  • Una cullerada de formatge parmesà
  • Una cullerada de pinyons
  • Mig gra d’all
  • Una mica de sal
Beixamel:

En una cassola fonem la mantega i afegim la farina, la cuinem uns 3 minuts perquè perdi el gust a farina crua, remenant contínuament per evitar que es cremi.

Posem la llet tèbia de cop, salpebrem i anem batent amb barnilles fins que espesseixi, a foc mig.

Bolonyesa:

En una cassola gran, posem el sofregit de ceba i tomàquet.

Quan agafi temperatura, posem la carn picada, un raig d’oli d’all i julivert i una mica de sal.

Quan veiem que la carn ha canviat de color, afegim el vi negre i deixem evaporar.

Finalment posem la salsa de tomàquet i deixem que el conjunt cogui uns deu minuts.

Pesto:

Separem les fulles del tronc de l’alfàbrega.

Només farem servir les fulles, que les triturarem amb el gra d’all, el formatge parmesà, els pinyons, l’oli i una mica de sal.

Guardem en un biberó o en un pot.

Capítol 27 - Pastís de patata i carn

L'Ada i el Marià cuinen un pastís de patata i carn.

Pastís de patata i carn

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 4 làmines de pasta bric
  • 300 g de carn a la bolonyesa
  • 500 g de patates bullides
  • 1 nou de mantega
  • 150 ml de llet
  • 100 g de formatge ratllat
Passos:

Pelem i triturem les patates (el que va millor és passar-les pel passapuré o fer-ho amb una forquilla) amb la mantega i la llet.

Agafem una safata de forn untada amb oli d’oliva i hi posem una capa de crema de patata, una capa de carn a la bolonyesa, una altra capa de patates i hi posem el formatge ratllat per sobre.

Ho posem 20 minuts al forn preescalfat a 200°C.

Capítol 28 - Cruixent de verdures, foie-gras i bolets

L'Ada, el Jordi i el Marià cuinen un cruixent de foie-gras.

Cruixent de verdures, foie i bolets

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • 4 làmines de pasta bric
  • Espàrrecs escaldats
  • Pastanaga escaldada
  • Mongeta tendra escaldada
  • Bolets saltats
  • Una terrina de micuit d’ànec
  • Ceba sofregida
  • Oli d’all i julivert
  • Sal i pebre
Per la salsa de pebrot vermell:
  • 4 pebrots del piquillo
  • Un rajolí de vi blanc
  • Ceba sofregida
  • Oli d’all i julivert
  • 100 ml de nata líquida
  • Una mica de sal
  • Tomàquet en oli essencial
Passos:

Barregem verdures i bolets. Farcim amb la barreja una fulla de bric, hi posem un bocí de micuit.

Tanquem i coem al forn a 180º durant 20 minuts.

Mentrestant, preparem la salsa.

Fem coure la ceba amb l’all i el julivert i el vi blanc.

Afegim la nata i reduïm una mica.

Afegim els pebrots del piquillo i triturem.

Servim una base de la salsa de pebrots i posem a sobre el caneló de bric.

Acabem amb una mica de tomàquet en oli ben colat

Capítol 29 - Coca base: tres gustos

L'Ada, el Jordi i el Marià cuinen tres coques de tres gustos.

Coca base → tres gustos

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
Primer sabor: Canyella
  • 100g mantega
  • 200g sucre
  • 2 ous
  • 200g farina
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 120ml llet
  • Canyella
Segon sabor: Llimona
  • La ratlladura de dues llimones
  • Llavors de rossella
Per el glassejat
  • 50ml suc de llimona
  • 200g de sucre glas
PRIMER SABOR: CANYELLA:

Batem la mantega pomada amb el sucre fins que blanquegi i sigui cremós.

Incorporem els ous, un a un.

Afegeix una tercera part de la farina i la integrem.

Per acabar, aboquem en el bol la meitat de la llet i continuem intercalant llet i farina fins que s’acaben.

Enfornem 40 minuts a 180ºC

PRIMER SABOR: CANYELLA:

Barregem el suc de llimona amb la meitat del sucre glas. Ha de quedar una textura líquida.

Punxem el pa de pessic calent i hi aboquem el glassejat.

Afegim l’altra meitat de sucre glas i espesseïm.

L’aboquem sobre el pa de pessic i esperem que s’assequi

TERCER SABOR: XOCOLATA

Dividim la massa en dos meitats. Una meitat la tenyim amb cacau en pols.

Barregem perquè faci efecte marbrat i enfornem.

Capítol 30 - Paté de bolets

L'Ada i el Jordi cuinen un paté de bolets.

Paté de xampinyons

Assabenta't de totes les novetats del programa a les nostres xarxes

Twitter facebook instagram youtube

Recepta

Ingredients:
  • Ceba sofregida
  • Oli d’all i julivert
  • 500 g de xampinyons saltats
  • 150g de pa ratllat
  • Oli, sal i pebre
Passos:

Triturem els xampinyons i la ceba fins que quedi fi.

Hi anem posant pà rallat en petites quantitats i remenem bé perquè es vagi incorporant fins aconseguir la textura desitjada.

Reservar-lo a la nevera i servir ben fred.