Amanida de bròcoli

Amanida de bròcoli

Ingredients:
  • 500 g de bròcoli
  • 4 tomàquets secs
  • 50 g de formatge blau
  • 6 talls de pernil salat o bacó
  • 2 cullerades de pinyons
  • sal
  • pebre negre
  • oli d’oliva verge extra
  • vinagre balsàmic
Pas 1
Poseu els tomàquets secs en oli d’oliva tota la nit (a no ser que els compreu conservats en oli).
Pas 2
Renteu el bròcoli, separeu-ne els pomells i, si escau, peleu els tronxos i feu- los a tires o daus de mida similar a la dels pomells. Coeu-ho tot a la vaporera, 10 min.
Pas 3
Talleu els tomàquets secs a tires i el formatge a dauets. En sengles paelles antiadherents i sense oli, torreu 2 min el pernil salat (o bacó, si ho preferiu) i els pinyons.
Pas 4
Feu una vinagreta amb un toc de pebre, el vinagre i l’oli, emulsionant-lo amb l’enganyamarits (batedora de clares).
Pas 5
Barregeu delicadament el bròcoli cuit amb el formatge blau i el tomàquet, i repartiu-ho als plats. Pel damunt, escampeu-hi els pinyons i el pernil esmicolat i remateu-ho amb la vinagreta.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.