AMANIDA DE TOMÀQUET D’ESTIU AMB AIGUA D’ALFÀBREGA I VINAGRETA DE MOSTASSA I MEL

AMANIDA DE TOMÀQUET D’ESTIU AMB AIGUA D’ALFÀBREGA I VINAGRETA DE MOSTASSA I MEL

Ingredients:

PER L’AMANIDA DE TOMÀQUET

- 100 g de tomàquet cor de bou (o un altre tomàquet de temporada)

- 100 g de tomàquet bitxo

- 100 g de tomàquet cirereta

- 100 g de tomàquet petit de branca

- 50 g d’oli d’oliva verge extra d’arbequina

- 8 g de flor de sal

PER L’AIGUA D’ALFÀBREGA

- 100 g d’alfàbrega

- Sal fina

- Aigua

- Xantè

PER LA VINAGRETA DE MOSTASSA I MEL

- 60 g de mostassa de Dijon

- 40 g de mel natural

- 100 g d’oli d’oliva verge extra d’arbequina

Pas 1
Agafem els millors tipus de tomàquets de temporada, carnosos i poc farinosos.
Pas 2
Els pelem i tallem a tacs.
Pas 3
Amanim amb l’oli d’oliva verge extra i flor de sal.
Pas 4
Escaldem l’alfàbrega 3 segons amb aigua i sal.
Pas 5
Després, l’abatrem 20 segons amb aigua i gel.
Pas 6
Escorrem l’excés d’aigua i triturem amb Thermomix amb una mica més d’aigua freda.
Pas 7
Colem l’aigua d’alfàbrega i aixafem les fulles per extreure’n el màxim de suc.
Pas 8
Per últim, amb una mica de xantè arreglem la textura i el punt de sal.
Pas 9
Únicament hem de barrejar tots els ingredients en un bol fins a emulsionar-los.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.