AMANIDA ECOLÒGICA AMB SUC DE TOMÀQUET TRANSPARENT

AMANIDA ECOLÒGICA AMB SUC DE TOMÀQUET TRANSPARENT

Ingredients:

- 1 kg de tomàquet cor de bou (o un altre tomàquet ecològic de temporada)

- 3 g de goma de xantè

- Sal fina

- Oli d’oliva verge extra

PER AL TOMÀQUET NATURAL DE COR DE BOU

- 500 g de tomàquet cor de bou ecològic

- Oli d’oliva verge extra d’arbequina

- Flor de sal

PER ALS TOMÀQUETS ECOLÒGICS NATURALS TIPUS CIREROL

- 100 g de tomàquet bombeta groc tipus cirerol ecològic

- 100 g de tomàquet bombeta vermell tipus cirerol ecològic

- Oli d’oliva verge extra d’arbequina

- Flor de sal

PER A LES LÀMINES DE CEBA

- 200 g de cebetes de plateret ecològiques

- Oli d’oliva verge extra d’arbequina

- Sal fina

PER AL COGOMBRE MINI ECOLÒGIC

- 60 g de cogombre mini ecològic

- Oli d’oliva verge extra

- Flor de sal

PER AL RAVE ECOLÒGIC

- 80 g de rave vermell ecològic

PER A LES FULLES DEL GERMINAT D’ALFÀBREGA ECOLÒGICA

- 1 manat de germinat d’alfàbrega ecològic

Pas 1
Netegeu el tomàquet i passeu-lo per la picadora de carn lentament per no emulsionar-lo. Poseu-ho dins d’una estamenya i deixeu-ho reposar a la nevera durant 4 hores penjat amb un recipient fondo a sota perquè vagi caient tot el suc ja clarificat.
Pas 2
Barregeu 500 g d’aquest suc de tomàquet i lligueu-lo amb la goma de xantè. Deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores perquè perdi l’aire i quedi transparent.
Pas 3
També podeu accelerar el procés si poseu el recipient de suc a la màquina del buit sense envasar per retirar tot l’aire possible en 6 o 8 extraccions seguides.
Pas 4
Feu una petita creu a la pell de la base dels tomàquets i escaldeu-los amb aigua bullent. refredeu-los amb aigua i gel.
Pas 5
Peleu-los i talleu-los a daus al moment del muntatge. Amaniu-los amb oli d’oliva verge extra i flor de sal. Escaldeu els tomàquets amb aigua bullent. Refredeu-los amb aigua i gel i peleu-los. Talleu-los per la meitat en el moment del muntatge. Amaniu-los amb l’oli d’oliva i flor de sal.
Pas 6
Peleu les cebetes de plateret. Introduïu-les en una bossa de buit i coeu-les a 100 ºC durant 6 minuts,
Pas 7
Deixeu-les refredar, talleu-les per la meitat i desfulleu-les. Al moment de muntar el plat, amaniu-les amb l’oli i la sal. Netegeu i peleu el cogombre.
Pas 8
Talleu-lo a rodelles fines. Amaniu-lo amb l’oli d’oliva i la flor de sal. Netegeu el rave amb aigua. Peleu-lo si la pell amarganteja. Al moment del muntatge talleu-lo a quarts. Talleu les fulles. Poseu-les sobre el tomàquet.
Pas 9
MUNTATGE En un bol poseu com a base el suc de tomàquet transparent, els daus de tomàquet de cor de bou natural i els tomàquets cirerol. Escampeu per sobre les làmines de ceba, les rodelles de cogombre, el rave i les fulles de germinat d’alfàbrega.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.