Botifarra saltada, ou escumat i codonyat

Botifarra saltada, ou escumat i codonyat

Ingredients:
  • 2 botifarres de pagès 
  • 4 ous 
  • 200 g de carbassa tallada en daus mitjans 
  • 400 g de bolets variats de temporada 
  • 2 grans d’all
  • 1 branca de farigola fresca 
  • 40 g de codony tallat a daus petits
  • 4 culleradetes d’oli de trufa 
  • Oli suau 
  • 2 llesques de pa de pagès 
  • 1 cullerada d’oli de carbassa o avellanes 
  • Sal 
  • Pebre
Pas 1
Traieu les vores del pa i torreu-lo al forn 180°.
Pas 2
Trenqueu-lo a trossets i torneu-lo a enfornar a 160° uns minuts més fins que quedi totalment sec.
Pas 3
Ruixeu-lo amb oli de carbassa o avellanes i passeu-lo lleugerament pel robot o la Thermomix per obtenir una textura de terra.
Pas 4
Agafeu un bol, talleu un tros de paper film transparent d’una mida superior al bol i cobriu la superfície del bol.
Pas 5
Amb l’ajuda d’un pinzell, greixeu amb oli el paper film i col•loqueu-hi l’ou; condimenteu-ho i ajunteu les puntes del film per donar-li forma de saquet, premeu-lo i lligueu-lo. Reserveu-ho fins que el feu servir.
Pas 6
Traieu la pell de les botifarres i talleu-les a trossets.
Pas 7
Renteu els bolets amb un drap humit per treure’n la sorra. Trossegeu els grans amb les mans. Peleu i talleu a làmines els alls.
Pas 8
Coure l'ou en aigua bullint de 4 a 5 minuts. Treure'l de l'aigua i separar el paper film amb cura.
Pas 9
Daurar els alls laminats i la carbassa a dauets amb una mica d'oli en una paella, afegir la botifarra i la farigola fresca, salteu-ho un minut i poseu els bolets. Deixar al foc fins que estigui tot cuit. Salpebrar.
Pas 10
Servir el saltat amb l'ou poché, els daus de codony escampats, la terra de pa de carbassa i amanir amb la cullera d'oli de tòfona.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès.