FORMATGE D'AMETLLES SEMICURAT

FORMATGE D'AMETLLES SEMICURAT

Ingredients:
  • 250 g d’ametlles crues pelades
  • 3 càpsules probiòtics
  • 2 cullarada sopera de llevat nutricional
  • sal marina
  • 100 ml d'aigua 
  • Herbes i / o espècies al teu gust
Pas 1
Remulla les ametlles durant 6 hores i escorre-les be.
Pas 2
Amb la batedor, tritura les ametlles, el llevat nutricional i el contigut de les càpsules probiòtiques (amb l’aigua de les ametlles) fins que quedi una crema molt fina.
Pas 3
Posa-ho en una bossa de tela de cotó o nylon i penja durant 24-48 hores a temperatura ambient perquè el formatge deixi anar tot el sèrum mentre fermenta.
Pas 4
Un cop passat aquest temps de fermentació, treu el formatge de la bosa. Ara tindrà una textura més sòlida. Afegeix-li la sal.
Pas 5
Dóna-li forma a l'formatget amb les mans.
Pas 6
Arrebossa amb les herbes o espècies al teu gust creant una escorça.
Pas 7
Embolica'l en paper vegetal i deixa´l curar a la nevera a temperatura constant entre 15 dies i 2 mesos. Durant el temps de fermentació ves donant la volta als formatges cada setmana per tal que s’airegin totes les bandes i no quedi cap part humida on es pugui crear floridures.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.