Nyoquis de carbassa, sàlvia i castanyes

Nyoquis de carbassa, sàlvia i castanyes

Ingredients:
  • 1 kg de carbassa 
  • 350 g de farina 
  • 1 ou 
  • 150 g de mantega 
  • Fulles de sàlvia fresca 
  • Una dotzena de castanyes rostides (o bullides) 
  • Parmesà
Pas 1
Peleu la carbassa, talleu-la en trossos d’1 cm de gruix i enforneu-la a 180° durant 30-40 minuts, fins que estigui ben tendra.
Pas 2
Deixeu-la reposar fins que estigui tèbia (ni freda, ni calenta) i barregeu-la molt bé amb l’ou i la farina en un bol gran. Treballeu la massa en una taula enfarinada durant un parell de minuts fins que aconseguiu una massa llisa i una mica tova.
Pas 3
Talleu-la a trossos i formeu uns cilindres llargs d’1 cm de diàmetre; enrotlleu-los amb els palmells de les mans a la taula enfarinada, talleu cada cilindre a porcions d’1 cm aproximadament i doneu-hi forma oval. Si voleu, li podeu donar la seva forma característica amb l’ajuda d’una forquilla.
Pas 4
Per a la salsa
Pas 5
Poseu en una paella mantega, sàlvia i castanyes i deixeu que la mantega enfosqueixi bé a foc baix (sense cremar-se). Salpebreu-ho.
Pas 6
Poseu a bullir aigua en abundància amb sal. Aneu coent els nyoquis per tandes sense sobrecarregar l’olla. Poseu-n’hi uns quants i removeu l’aigua de seguida amb una cullera. No els torneu a remoure fins que flotin a la superfície, cosa que voldrà dir que estan cuits i els podeu retirar.
Pas 7
Aneu passant a poc a poc tots els nyoquis escorreguts a la paella amb la salsa de mantega i ofegueu-ho tot durant un parell de minuts, perquè es barregin bé els sabors.
Pas 8
Serviu-ho amb força parmesà ratllat.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.