Pastís d’albercoc

Pastís d’albercoc

Ingredients:

Per a la massa

250 g de farina

70 g de mantega freda

2 cullerades de sucre

Una mica de sal

¼ de tassa d’aigua ben freda

 

12-15 albercocs

1 cullerada rasa de maicena

3-4 cullerades de sucre de coco

½ beina de vainilla, un trosset de gingebre fresc (opcional)

El suc de mitja llimona

1 ou

Unes cullerades d’ametlla torrada picada

Per a 6 racions
Pas 1
Talleu la mantega a daus. Barregeu la farina amb la sal i el sucre. Afegiu-hi la mantega i barregeu-ho amb la mà fins que obtingueu una textura de sorra gruixuda. Llavors afegiu-hi l’aigua freda i continueu lligant-ho fins a poder formar una bola de massa. Poseu la massa en un recipient i deixeu-la a la nevera durant uns 20 minuts.
Pas 2
Mentrestant renteu els albercocs i talleu-los per la meitat, retireu-ne els pinyols i talleu-los a mitges llunes.
Pas 3
Barregeu en un bol la maicena amb el sucre de coco, el gingebre ratllat, la polpa de la vainilla i el suc de llimona i barregeu-ho amb els albercocs tallats.
Pas 4
Passat el temps de repòs de la massa, estireu-la i col·loqueu-la en un motlle per a pastís. Col·loqueu els albercocs i replegueu la massa de les vores cap endins. Pinteu amb un pinzell aquestes vores amb l’ou batut.
Pas 5
Escalfeu el forn a 180 °C i enforneu el pastís fins que la fruita i les vores estiguin ben daurades. Escampeu-hi l’ametlla picada per sobre.
Pas 6
Serviu el pastís tebi amb iogurt natural batut ben fred.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.