Paté verd

Paté verd

Ingredients:
  • 450 g de tiges de carxofes
  • 2 cullerades de formatge blanc cremós
  • 40 g de formatge parmesà ratllat
  • 1 cabeça dalls
  • Sal marina i oli d’oliva verge extra
Pas 1
Peleu les tiges amb un pelador de verdures i poseu-les en un bol amb aigua freda i unes branques de julivert a mesura que les peleu.
Pas 2
Col·loqueu les tiges pelades en una cassola amb la cabeça d’alls i cobriu-les amb aigua. Bulliu-les i coeu-les fins que, quan els punxeu, els alls estiguin tendres.
Pas 3
Retireu la cabeça d’alls, talleu-la per la meitat en sentit transversal i pressioneu una mica una de les meitats perquè surti la polpa d’all. De l’altra meitat podeu recuperar els grans d’all cuits i posar-los en un pot, coberts amb oli d’oliva per a un ús posterior.
Pas 4
Poseu les tiges cuites al vas d’un robot de cuina o trituradora. Afegiu-hi el formatge blanc, el parmesà, la polpa d’all, una miqueta de sal marina i un rajolí d’oli d’oliva verge extra i tritureu-ho fins que aconseguiu una consistència de paté.
Pas 5
Serviu-ho amb bastonets d’hortalissa, galetes salades, xips de blat de moro, etc.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.