Peres especiades

Peres especiades

Ingredients:
  • 4 pera QTee
  • 30 g de panses sense pinyol
  • 20 g d’ametlles laminades
  • 1 llimona ecològica
  • 1 clau d’espècia canyella en pols
  • Nou moscada
  • 1 bri de safrà 
  • 1 culleradeta de midó de blat de moro (Maizena)
  • 30 g de sucre morè
  • 100 ml de vi blanc sec
  • 100 ml de moscatell
Pas 1
Peleu les peres tot respectant-ne les cues. Retireu tires fines de pela de la llimona i escaldeu-les 30 s en aigua bullent. Poseu-les a coure a foc suau i amb el cassó tapat, uns 25 min, amb el sucre, el clau d’espècia, els dos vins i prou aigua afegida per cobrir-les fins a la meitat. Quan estiguin cuites, escorreu-les i deixeu-les refredar. Torreu les ametlles lleugerament en una paella sense greix.
Pas 2
Retireu les peres del cassó. Torneu al foc el líquid de cocció i, passats 5 min de cocció a foc viu, per reduir, incorporeu-hi les panses, la pela de llimona, un toc de canyella i de nou moscada, el safrà i el midó de blat de moro desfet en una mica d’aigua.
Pas 3
Deixeu-ho coure 5 min més, mentre talleu al llarg la part ampla de la pera, conservant sencera la part a prop de la cua, per poder-les disposar a cada plat tot fent un ventall.
Pas 4
Regueu-les amb aquest darrer preparat, espolseu-hi una mica de canyella i repartiu-hi les ametlles pel damunt.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.