TOMÀQUETS CHERRY BRANCA CONFITATS AMB ENCENALLS DE CARBASSÓ       4 persones / fàcil / 20 minuts

TOMÀQUETS CHERRY BRANCA CONFITATS AMB ENCENALLS DE CARBASSÓ 4 persones / fàcil / 20 minuts

Ingredients:
  • 200 g de cirerols (tomàquet cherry) de branca
  • 6 grans d’all amb pell
  • 2 branques d’alfàbrega fresca amb fulles
  • 1 carbassó gran
  • Parmesà ratllat al gust
  • 1 cullerada sopera de pinyons torrats
  • 2 cullerades soperes de crostonets petits
  • Sal i pebre
  • Fulles d’alfàbrega fresca
  • Oli d’oliva
  • Brots verds
Pas 1
Renteu i assequeu els tomàquets. Poseu-los en una olla, afegiu-hi oli fins a cobrir-los.
Pas 2
Incorporeu-hi els grans d’all i les branques d’alfàbrega i confiteu-ho a foc lent durant 15 minuts. Retireu-ho del foc. Retireu-ne els tomàquets, descarteu els alls i l’alfàbrega i reserveu l’oli de cocció. Deixeu-ho refredar.
Pas 3
Mentrestant, amb l’ajuda d’un pelapatates, feu làmines fines de carbassó al llarg.
Pas 4
En un plat o recipient, col·loqueu-hi el carbassó i els tomàquets, salpebreu-ho, empolvoreu amb parmesà al gust i amaniu-ho amb l’oli de cocció
Pas 5
Afegiu-hi els pinyons, els crostonets, les fulles d’alfàbrega i els brots verds.
Pas 6
CONSELLS *

Confitar: coure un aliment en un greix. La temperatura no ha de superar els 80 °C, perquè l’oli no es cremi i així poder-lo reutilitzar.
Us recomanem que deixeu reposar els tomàquets a la nevera, una vegada confitats, 12 hores, perquè desenvolupin aromes.
Podeu utilitzar els cirerols confitats per acompanyar una pasta o una amanida, també com a guarnició d’una carn o un peix, o com a aperitiu, sobre una torrada...
Podeu substituir l’alfàbrega per farigola o romaní fresc.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.