TOMÀQUETS FARCITS AL FORN

TOMÀQUETS FARCITS AL FORN

Ingredients:
  • 8 tomàquets monterosa petits
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 ceba petita, ben picada
  • 1 fulla de llauré
  • 1 gra d'all
  • 150 g d'arròs de gra llarg, esbandit
  • 30 g de pinyons
  • 100 g d'heura (carn vegetal)
  • 100 ml d'aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • 1 cullerada de puré de tomàquet
  • 3 cullerades de julivert de fulla plana picat
  • 3 cullerades de fulles d'alfàbrega fresca
  • ratlladura de 1 llimona
Pas 1
Preescalfa el forn a 200 ° C
Pas 2
Talla els caps dels tomàquets i, amb una culleradeta, treu amb cura la polpa tova i les llavors i transfereix-les a un bol.
Pas 3
Posa les closques de tomàquet en una font per rostir prou gran.
Pas 4
Fes la ceba tallada ben petita en una paella amb oli durant 10 minuts fins que estigui suavitzada, sense deixar que es dauri. Després afegeix l'all picadet i les fulles de llaurer
Pas 5
Trosseja els trossos més grans de polpa de tomàquet reservada i, a continuació, afegeix a la paella juntament amb l'arròs, el puré de tomàquet, l'heura i 100 ml d'aigua.
Pas 6
Per últim ajusta el sabor amb sal i pebre. Porta la barreja a ebullició i continua cuinant-ho tot durant 10-12 minuts, sense parar de remenar fins que l'arròs estigui al dente però no cuit.
Pas 7
Retira-ho del foc i remena el julivert, l'alfàbrega i la ratlladura de llimona.
Pas 8
Omple les closques de tomàquet reservades amb la barreja d'arròs i tapa-les amb els barrets.
Pas 9
Tapa la font de rostir i posa-ho al forn prèviament escalfat durant 1 hora, fins que l'arròs estigui tendre.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.