-
Articles de salut
03/01/2017
ACEROLA, UNA FRUITA DESCONEGUDA QUE AMAGA MOLTA SALUT
L’acerola és una fruita semblant a la poma vermella i de grandària similar a una pruna. -
Articles de salut
24/12/2016
AMB LA LLIMONA TOT SÓN BENEFICIS
És una fruita utilitzada en la medicina tradicional pels seus efectes antioxidants i antiinflamatoris. -
Articles de salut
03/01/2017
API: POTASSI, IODE, VITAMINES I MINERALS
La part de la tija conté potassi i iode. Pel que fa a les fulles, destaquen més vitamines i minerals que en la tija. -
Articles de salut
03/01/2017
BLEDES, FONT DE VITAMINA C
L’aspecte visual de les bledes ha de ser fulles fermes de color verd intens i brillant i amb tronc blanc. -
Feelgood
03/01/2017
BOLETS, EL GRAN TRESOR DE LA TARDOR
Els nutrients els absorbeixen mitjançant hifes que van creixent i van omplint-se de nutrients i aigua fins que surten a la superfície formant el bolet. -
Articles de salut
01/12/2016
CIRERES: PROPIETATS ANTIINFLAMATÒRIES
Les cireres destaquen pel seu contingut en flavonoides, substàncies amb propietats antiinflamatòries. -
Alimentació infantil
20/10/2017
DIA MUNDIAL DE LES FRUITES I LES VERDURES
Arribar al consum mínim diari no és tasca fàcil, pel que poden ser d'ajuda els següents consells o idees practiques per assolir el consum de 5 racions de fruites i hortalisses al dia: -
Articles de salut
01/12/2016
EL COCO I LA VITAMINA B3
En el moment de comprar el coco cal sacsejar-lo i escoltar si hi ha líquid en l’interior, -
Articles de salut
01/12/2016
EL COGOMBRE AJUDA AMB EL CANSAMENT
És font de vitamina C, que contribueix a evitar el cansament i millora l’absorció del ferro de la dieta. -
Articles de salut
24/12/2016
EL KIWI AJUDA A MILLORAR ELS PATRONS DEL SON
El consum d’un kiwi una hora abans d’anar a dormir, pot millorar els patrons del son: inici, duració i qualitat. -
Articles de salut
02/01/2017
EL MELÓ ÉS EL REI DE L'ESTIU
El meló és un dels aliments estrella a l’estiu, és refrescant i hidratant. -
Articles de salut
02/01/2017
EL PEBROT VERD I EL SEU EFECTE SACIANT
Les varietats més picants, com el pebrot del Padrón, indiquen que el seu contingut en capsaïcina és elevada. - Articles de salut 03/07/2018
-
Articles de salut
03/01/2017
ELS ANACARDS SÓN FONT DE FIBRA
Els anacards són una bona font de fibra, ajuda a reduir el restrenyiment i els nivells de colesterol en sang. -
Articles de salut
03/01/2017
ELS BENEFICIS DE LA REMOLATXA
Té un alt contingut en folats i manganès. Els folats contribueixen en el creixement dels teixits materns durant l’embaràs i ajuden a disminuir el cansament i la fatiga. -
Superaliments
03/01/2017
ELS BENEFICIS DEL BRÒQUIL
Nombrosos estudis demostren que el consum de bròquil té multitud de beneficis pel nostre organisme. -
Articles de salut
18/12/2016
ELS BENEFICIS DEL IOGURT
El iogurt s’obté de la fermentació de la llet amb bacteris vius que ajuden a repoblar la nostra flora intestinal i a mantenir-la saludable. -
Articles de salut
01/12/2016
ELS CIGRONS, PETITS PERÒ SALUDABLES
Els cigrons destaquen per ser font de proteïnes d’origen vegetal, que ajuden a conservar la massa muscular. -
Articles de salut
02/01/2017
ELS NABIUS I LES ANTOCIANINES
Els nabius destaquen pels seus colorants naturals amb efectes beneficiosos per a la salut anomenats antocianines, substàncies derivades dels flavonoides. -
Superaliments
29/03/2017
ELS PÈSOLS DEL MARESME
Els pèsols del Maresme són una varietat coneguda com a pèsol garrofal, específica de la zona. S’han convertit en l’or verd de la comarca. -
Articles de salut
17/12/2016
ESPINACS, VITAMINES I MINERALS
Els espinacs són considerats un súper-aliment pel seu alt contingut en vitamines i minerals. -
Articles de salut
17/12/2016
FAVES: FONT DE ZINC
Les faves es troben entre els pocs aliments d'origen vegetal que proporcionen quantitats significatives de lisina, un aminoàcid indispensable pel nostre organisme. -
Articles de salut
17/12/2016
GERDS: FONT DE FIBRA
Els gerds són una bona font de fibra, ajuden a evitar el restrenyiment i a reduir els nivells de colesterol en sang. -
Articles de salut
18/12/2016
GINGEBRE: L'ARREL AMB MÉS BENEFICIS
El gingebre dóna sensació de sacietat i fa disminuir la gana ajudant així a la pèrdua de pes. -
Articles de salut
18/12/2016
KALE, UN SÚPER ALIMENT
La col Kale o arrissada té moltes propietats, una de les més conegudes és el seu contingut en calci altament absorbible pel nostre cos. -
Articles de salut
02/01/2017
L' OLI D'OLIVA, UN SÍMBOL DE LA DIETA MEDITERRÀNIA
A l’hora d’escollir un bon oli d’oliva, cal fixar-se en que sigui oli d’oliva verge extra. Per a conservar-lo en bones condicions i evitar així enranciment, s’ha de guardar en un lloc sec i fosc. -
Articles de salut
03/01/2017
L'ALL I ELS SEUS BENEFICIS
L’all té un alt contingut en vitamina B6 que intervé en el funcionament normal del sistema nerviós i funció psicològica normal. -
Superaliments
03/01/2017
L'ALVOCAT POT AJUDAR AL TEU COLESTEROL
El consum de mig alvocat al dia pot ajudar a mantenir els nivells normals de colesterol en sang. -
Articles de salut
03/01/2017
L'ARANJA, UN DELS NOSTRES SÚPER-ALIMENTS
Considerem l’aranja com un súper-aliment pels seus potents antioxidants amb efecte protector del sistema cardiovascular. -
Tendències
03/01/2017
L'EXÒTIC ALL NEGRE
A diferència de l’all fresc, aquest té una textura suau i un gust més dolç. -
Articles de salut
01/12/2016
LA CASTANYA, UN FRUIT SEC AMB MOLTA FIBRA
La castanya és un fruit sec que aporta un alt contingut en fibra, important per evitar el restrenyiment i per reduir els nivells de colesterol en sang. -
Articles de salut
01/12/2016
LA CEBA: UN ALIMENT PEL SISTEMA IMMUNITARI
És font de folats, que intervenen en la producció de glòbuls vermells i blancs, en la síntesis de material genètic i en el correcte desenvolupament del sistema immunitari. -
Articles de salut
02/01/2017
LA PAPAIA AJUDA A DISMINUIR EL CANSAMENT
Si es vol menjar la papaia després d’1-2 dies, cal escollir una papaia de pell verdosa, normalment madurarà després d’entre un i tres dies. -
Articles de salut
02/01/2017
LA PASTANAGA TAMBÉ PROTEGEIX EL TEU SISTEMA CARDIOVASCULAR
Consumir pastanaga pot protegir el sistema cardiovascular pel seu contingut en antioxidants i fibra, aquesta, ajuda a reduir el colesterol en sang i regula el trànsit intestinal (tant en diarrees com en casos de restrenyiment). -
Articles de salut
02/01/2017
LA PATATA: FONT D'ENERGÍA
La patata és un tubercle molt nutritiu. Té un alt percentatge d’aigua (77%) i una font important de midó, un hidrat de carboni que ens proporciona energia d’absorció lenta. -
Articles de salut
02/01/2017
LA PINYA: UNA FRUITA TROPICAL ON TOT ÉS SALUT
El consum de pinya fresca ajuda a disminuir la inflamació intestinal i preveu infeccions pel seu efecte bactericida. -
Articles de salut
02/01/2017
LA POMA: UN CLÀSSIC EN SALUT
Com altres fruites i verdures, conté substàncies naturals anomenades fitoquímics, especialment els flavonoids i és gràcies a aquests que se li atribueixen tantes propietats. -
Articles de salut
03/01/2017
LA XOCOLATA AJUDA A MANTENIR LA SALUT DELS OSSOS
Els flavonoids de la xocolata ajuden a reduir la pressió arterial perquè promouen la vasodilatació i també tenen propietats antiinflamatòries i un alt poder antioxidant. -
Articles de salut
02/01/2017
LES MORES: ALT CONTINGUT EN FIBRA
Les mores ajuden a evitar el restrenyiment i a reduir el colesterol en sang degut al seu contingut en fibra. -
Articles de salut
02/01/2017
LES NOUS AJUDEN A DISMINUIR EL COLESTEROL EN SANG
Les nous, com molts fruits secs, són font de fibra, ajuda a reduir els nivells de colesterol en sang i a millorar el restrenyiment. -
Articles de salut
24/12/2016
LLENTIES: MOLT FERRO I POC COLESTEROL
El consum de llenties ajuda a atenuar la hipertensió arterial i disminueix el contingut total de colesterol en sang. -
Articles de salut
26/12/2016
MADUIXES, ALIMENT FUNCIONAL
Les maduixes són considerades un aliment funcional amb diversos beneficis preventius i terapèutics per a la salut cardiovascular. -
Articles de salut
26/12/2016
MAGRANA: PODER ANTIOXIDANT
La magrana pot ajudar a prevenir la pressió arterial alta, les activitats inflamatòries i a reduir el colesterol. -
Articles de salut
26/12/2016
MANGO: LA FRUITA TROPICAL MÉS POPULAR
El mango és una font de components polifenòlics amb una gran activitat antioxidant que ajuda a protegir el cos contra el dany oxidatiu. -
Articles de salut
02/01/2017
PEBROT VERMELL, L'ANTIOXIDANT
El pebrot vermell ha demostrat tenir un poder antiinflamatori, cardioprotector i efectes beneficiosos sobre el sistema gastrointestinal. -
Articles de salut
02/01/2017
QUINOA, L'ALIMENT DE MODA
Cal bullir-la abans de consumir-la. Quan es bull, en l’aigua, es pot veure que es crea una espuma blanca, aquest “fenomen” és degut a uns components anomenats saponines. -
Articles de salut
03/01/2017
RAÏM I VI, BENEFICIS CARDIOPROTECTORS
Diferents estudis mostren que el resveratrol exerceix múltiples beneficis cardioprotectors així com diferents beneficis contra la majoria de les malalties degeneratives. -
Articles de salut
03/01/2017
RAVES: FONT DE VITAMINES
Els raves són font de folats, vitamina important durant l’embaràs ja que intervé en el creixement dels teixits materns i, ajuda a disminuir el cansament i la fatiga. -
Articles de salut
03/01/2017
ROMANESCO, UNA VERDURA D'HIVERN
Es tracta d’una verdura típica d’hivern i, per tant, la millor època per gaudir del seu sabor i les seves qualitats és de novembre a gener. -
Tendències
13/04/2017
SETMANA SANTA SENSE EXCESOS (DE MÉS!)
La Setmana Santa és moment de sortir i gaudir fora de la nostra rutina habitual cuidant-nos, també, dels excessos innecessaris. -
Superaliments
03/01/2017
TOMÀQUET, UN ALIMENT AMB GRANS PROPIETATS NUTRICIONALS
Estudis recents demostren que el consum regular de tomàquet ajuda a disminuir el colesterol “dolent” LDL.