Tortell de Reis

Tortell de Reis

Ingredients:

Per a la massa mare:

  • 200 g de farina
  • 60 g d’aigua
  • 30 g de sucre
  • 1 culleradeta de sal (4 g aprox.)
  • 15 g de llevat de forner
  • 32 g de mantega
  • 1 ou

Per al massapà:

  • 125 g de sucre
  • 125 g d’ametlla en pols
  • 2 ous

Per a l’acabat:

  • 100 g de fruita confitada
  • (cireres, meló i taronja)
  • 50 g de sucre esponjat
  • 1 ou
  • una ‘sorpresa’ i una fava seca
Per a 6-8 persones
Pas 1
Sobre una taula de treball, feu un volcà amb la farina. A dins, col·loqueu-hi 30 ml d’aigua, el sucre i la sal. Remeneu-ho amb cura fins que es dissolguin el sucre i la sal.
Pas 2
part, en un recipient, dissoleu el llevat en la resta d’aigua i després afegiu-lo a l’interior del volcà. Barregeu bé tot el dedins.
Pas 3
Bateu la mantega fins que tingui textura de pomada i aboqueu-la dins el volcà, juntament amb l’ou batut. A continuació, pasteu-ho tot progressivament, incorporant-hi la farina del voltant a poc a poc, fins que sigui ben barrejat, de manera que quedi una massa uniforme. Deixeu-la reposar uns vint minuts.
Pas 4
Mentrestant, prepareu el massapà. Dins un bol, barregeu bé el sucre, l’ametlla en pols i els ous fins que aconseguiu també una massa homogènia. Traieu-la del recipient i doneu-li forma de cigarret. Incorporeu-hi la fava i la sorpresa.
Pas 5
Quan la massa del tortell hagi reposat, estireu-la amb un corró fins que tingui un gruix d’uns quatre o cinc mil·límetres. Farciu-la amb el massapà i emboliqueu-la. Deixeu-la reposar durant vint minuts més. Doneu-li la forma característica del tortell i pinteu-la amb l’ou batut. Decoreu el tortell amb les fruites confitades i el sucre esponjat.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.