L'EXÒTIC ALL NEGRE

A diferència de l’all fresc, aquest té una textura suau i un gust més dolç.

El color fosc de l’all negre és degut al llarg procés de fermentació on els sucres i els aminoàcids (petites parts de proteïna) es converteixen en una substància anomenada melanoïdina, aquest procediment és realitzat en un ambient d’humitat i temperatura controlades. A diferència de l’all fresc, aquest té una textura suau i un gust més dolç.

 

Un estudi revela que l’all negre té el doble del contingut antioxidant que l’all fresc degut a les altes concentracions de compostos sulfurosos i, a més, conté els 18 aminoàcids essencials, per tant, les seves proteïnes són d’alta qualitat.

És considerat un antibiòtic natural ja que combat les infeccions, millora la immunitat i ajuda a l’insomni. Degut al seu alt contingut en fòsfor i sofre es considera un sedant nerviós, ajuda i reforça el sistema respiratori, millora la circulació sanguínia i redueix la pressió arterial, fet ideal per a persones hipertenses. Se’l considera un aliment diürètic gràcies al seu elevat contingut en potassi, i a més a més, estimula el fetge per a dur a terme una correcta depuració de toxines i greixos acumulats.

 

Recomanacions

 

Per notar els seus beneficis és aconsellable consumir d’1-3 grans d’all negre al dia, especialment en dejú, ja que ajuda a tenir més energia física.

 

Es pot consumir sol, untat al pa torrat o utilitzar-lo en una infinitat de plats com en pastes, arrossos, carns peixos, combinats amb formatges i/o amanides, entre altres. Sovint es fa servir com a decoració tipus trufa pel seu color fosc i aroma.

 

És adequat tan per adults com per nens.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.