API: POTASSI, IODE, VITAMINES I MINERALS

La part de la tija conté potassi i iode. Pel que fa a les fulles, destaquen més vitamines i minerals que en la tija. 

Propietats nutricionals

L’api és una verdura en la que s’hi poden diferenciar dues parts, la tija i la fulla.

La part de la tija conté potassi i iode. El primer, és un mineral que contribueix al funcionament normal de la musculatura i de la tensió arterial, en canvi, el iode intervé en el manteniment de la pell.

Pel que fa a les fulles, destaquen més vitamines i minerals que en la tija. Conté vitamines antioxidants com la E i la B2. En relació als minerals, l’api té un alt contingut en calci, important per al manteniment d’ossos i dents i, també conté ferro, mineral que ajuda a reduir el cansament i la fatiga i és molt important en el sistema immunitari. A més a més, les fulles de l’api són una bona font de fibra, ajuda a reduir el restrenyiment i els nivells de colesterol en sang i fa que sigui un aliment saciant.

 

Elecció i conservació

Un api fresc és aquell que té una tija forta, compacta i de color verd clar.

Per conservar-lo es pot congelar, sempre i quan s’hagi escaldat abans durant 3 minuts, cal dir que si es congela perd la textura cruixent.

Si es guarda en un lloc on la temperatura superi els 5ºC o juntament amb fruites com préssecs, cireres o maduixes, l’api perdrà color, ja que aquests tipus de fruita produeixen etilè.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.