ELS BENEFICIS DEL BRÒQUIL

Nombrosos estudis demostren que el consum de bròquil té multitud de beneficis pel nostre organisme.

Ajuda al tractament de la infecció del bacteri Helicobacter pylori, bacteri molt comú que pot desenvolupar càncer d’estómac. A més, el seu contingut en sulforans ha demostrat intervenir en la prevenció de càncer de mama i pròstata.

Es tracta d’una verdura crucífera, amb un baix contingut en greix i font de fibra, que ens proporciona una gran sacietat i ajuda a disminuir els nivells de colesterol en sang.

A més a més, aporta una alta quantitat de vitamina K, que contribueix en la coagulació sanguínia normal i un alt contingut en vitamina C que intervé en el funcionament normal del sistema immunitari.

Pel que fa als minerals, destaca pel seu contingut en potassi, important pel bon funcionament de la musculatura, manganés mineral antioxidant que contribueix en el manteniment dels ossos en condicions normals i, a més a més, és ric en folats que contribueixen en la formació normal de cèl·lules sanguínies i en el creixement dels teixits materns durant l’embaràs.

 

Elecció i conservació

Per tal de conservar el bròquil fresc durant més temps es recomana embolicar-lo amb una bossa de plàstic i conservar-lo en la nevera de 3 a 5 dies.

 

Varietats

  • Romanesco: destaca pel seu color verd i la seva forma piramidal tan peculiar. Aquesta varietat del bròquil, resulta la menys flatulenta i la més rica en vitamina C.

 

  • Bròquil verd: Té abundants caps florals carnosos de color verd en forma d’arbre, sobre branques que neixen d’un tronc comestible. La gran massa de caps està rodejada de fulles. És molt semblant a la coliflor però de color verd.

 

  • Brócoli: Es diferencia del bròquil per l’absència de fulles al seu cap.

 

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.