CIRERES: PROPIETATS ANTIINFLAMATÒRIES

Les cireres destaquen pel seu contingut en flavonoides, substàncies amb propietats antiinflamatòries.

Quan una fruita en el seu procés de maduració passa de color verd a vermell, com és el cas de les cireres, indica que s’ha produït una degradació de clorofil·la i un augment en la concentració de compostos polifenòlics i antocianines, substàncies amb propietats beneficioses pel cor.

Propietats nutricionals

Les cireres destaquen pel seu contingut en flavonoides, substàncies amb propietats antiinflamatòries. A més a més, com la resta de fruits vermells, contenen antocianines que poden contribuir a la prevenció d’hipertensió pel seu efecte vasodilatador.

Per la seva relació sodi/potassi es considera una fruita diürètica i ajuda a disminuir l’àcid úric, propietat interessant per aquelles persones que pateixen gota.

Un estudi recent ha demostrat que el consum de cireres després de fer esport ajuda a la recuperació muscular.

Elecció i conservació

Si es guarden a la nevera, és a dir entre 2ºC (part superior de la nevera) i 8ºC (part inferior de la nevera), les cireres es conservaran entre 2 i 3 dies.

Varietats

Per saber identificar la picota, de qualitat superior i amb un sabor més dolç, ens fixarem en el seu color, més fosc que el de la cirera i en l’absència de tija.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.