ELS NABIUS I LES ANTOCIANINES

Els nabius destaquen pels seus colorants naturals amb efectes beneficiosos per a la salut anomenats antocianines, substàncies derivades dels flavonoides. 


 

Curiositats

La prevalença de la demència senil està augmentant considerablement amb l’increment de la població adulta. L’absència d’un tractament efectiu, fa que la prevenció sigui essencial. Segons estudis realitzats al 2015, consumir 200g de nabius al dia durant 10 setmanes millora la memòria, ajudant així a prevenir la demència senil.

Propietats nutricionals

Els nabius destaquen pels seus colorants naturals amb efectes beneficiosos per a la salut anomenats antocianines, substàncies derivades dels flavonoides. Poden contribuir en la prevenció de la hipertensió arterial i diabetis tipus 2. A més a més, s’ha demostrat que inhibeixen l’adherència de diferents bacteris, per això s’utilitzen en la prevenció i en el tractament d’infeccions d’orina.

Elecció i conservació

La seva millor època és al Setembre. La seva vida útil és relativament curta per això, si es vol conservar més temps, unes 2 setmanes, és important emmagatzemar-los a temperatures baixes (entre els -0.5ºC i 0ºC).

Varietats

No s’han de confondre amb els aranyons (endrines en castellà) amb els que, per maceració s’obté el Patxaran.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.