LES NOUS AJUDEN A DISMINUIR EL COLESTEROL EN SANG

Les nous, com molts fruits secs, són font de fibra, ajuda a reduir els nivells de colesterol en sang i a millorar el restrenyiment.

Antigament, degut a la semblança de les nous amb la forma del cervell, es creia que menjant-ne es fomentava la intel·ligència. Actualment, se sap que no és per la forma, sinó pels seus valors nutricionals que ajuden a millorar el rendiment intel·lectual.

Propietats nutricionals

Les nous, com molts fruits secs, són font de fibra, ajuda a reduir els nivells de colesterol en sang i a millorar el restrenyiment.

Conté vitamines del grup B, la B1 - tiamina i B3 - niacina. La primera contribueix en el metabolisme energètic normal i en el funcionament normal del cor, la niacina intervé en el manteniment de la pell i ajuda a disminuir el cansament i la fatiga.

Pel que fa alt minerals, les nous són font de potassi, de calci i de ferro i tenen un alt contingut de fòsfor, magnesi i minerals antioxidants com són el zinc, el coure, el manganès i el seleni.

El potassi contribueix en el manteniment normal del sistema nerviós, en el funcionament de la musculatura i en el manteniment de la tensió arterial. El calci també intervé en el funcionament de la musculatura i és un mineral necessari pel manteniment dels ossos i de les dents en condicions normals. El ferro contribueix a la formació de glòbuls vermell i d’hemoglobina, en el transport d’oxigen en el cos i ajuda a reduir el cansament i la fatiga. El fòsfor i el magnesi intervenen en el manteniment dels ossos i les dents en condicions normals. El zinc és un mineral que intervé en el metabolisme dels hidrats de carboni, en la síntesi proteica i de la vitamina A, en la fertilitat i reproducció normal i també contribueix en el manteniment del cabell, la pell i les ungles. El coure contribueix en el transport del ferro a través de l’organisme i intervé en la pigmentació de la pell i el cabell. El manganès és important pel manteniment dels ossos en condicions normals. I per acabar, el seleni contribueix en el manteniment del cabell i les ungles.

Elecció i conservació

La principal diferència respecte els altres fruits secs és que les nous ens les mengem crues, no han estat tractades i, per tant, conserven tots els seus nutrients.

Es recomana comprar-les i guardar-les amb closca, per evitar que olis que contenen es tornin rancis.

Les nous, un aliment per a cos i ment, són molt saludables i ideals per incorporar a la nostra dieta. Menjar-ne un grapat (4-7 unitats) cada matí o per berenar ja és suficient per beneficiar-nos dels nombrosos i valuosos nutrients. 

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.