EL PEBROT VERD I EL SEU EFECTE SACIANT

Les varietats més picants, com el pebrot del Padrón, indiquen que el seu contingut en capsaïcina és elevada.  

El pebrot verd destaca pel seu sabor lleugerament picant, degut a un component anomenat capsaïcina que, segons estudis realitzats amb humans, ha demostrat proporcionar grans efectes saciants i, per tant, un valor interessant a nivell clínic per a persones amb problemes d’obesitat.

Les varietats més picants, com el pebrot del Padrón, indiquen que el seu contingut en capsaïcina és elevada.

En la seva composició destaca el contingut en vitamina C, que contribueix en la formació normal de col·lagen pel funcionament de la pell, dels ossos, les dents i les genives. Respecte a les vitamines del grup B, destaca el contingut en folats, importants pel funcionament del sistema immunitari.

Elecció i conservació:

A l’hora d’emmagatzemar els pebrots verds, es recomana guardar-los a la nevera al calaix de les verdures i sense cap plàstic ni embolcall que eviti la circulació d’aire. Amb una conservació adequada, un pebrot romandrà en bones condicions entre 3 i 5 dies.

Si es vol congelar fins a un mes, s’han de rentar i retirar les llavors per a que aquests mantinguin el seu color i sabor. Es poden congelar sencers o en rodanxes.

Varietats:

  • Pebrot verd per fregir: de mida allargada, color verd intens i brillant i amb un sabor amarg. La seva pell és forta i és ideal per fregir.

  • Pebrots picants: Padrón i Gernika. Aquestes varietats presenten una forma allargada i un sabor amarg i picant.

  • Pebrot dolç italià: té una forma més ampla i curta que la resta. Destaca pel seu sabor dolç.

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.