PEBROT VERMELL, L'ANTIOXIDANT

El pebrot vermell ha demostrat tenir un poder antiinflamatori, cardioprotector i efectes beneficiosos sobre el sistema gastrointestinal.
És font de vitamina E que contribueix a la protecció de les cèl·lules front al dany oxidatiu. També té un alt contingut en vitamina C, que intervé en la formació normal de col·lagen, important pel manteniment de la pell, dels ossos, les dents i les genives. A més a més, destaca pel seu alt contingut en vitamines del grup B, concretament la B6 i la B9, importants pel correcte funcionament del sistema nerviós i sistema immunitari. Per a les persones amb l’estómac delicat, la pell del pebrot pot resultar indigesta, per això es recomana retirar-la.

Per a fer-ho, s’ha de rostir i quan comenci a separar-se, submergir-lo en aigua freda. Les llavors del pebrot i les seves membranes poden presentar un sabor amarg pel que també es recomana retirar-les.

Varietats:

  • Pebrot California: destaquen pel seu sabor dolç i la seva forma ampla però més curt que el pebrot vermell. La seva textura és forta i cruixent i el podem trobar de color groc, verd, vermell o taronja. 
  • Pebrot dolç: és de mida petita i allargada, destaquen pel seu sabor dolç i les seves varietats de color vermell, verd, groc o taronja. 
  • Pebrots del Piquillo: la seva forma és triangular, allargada i de color vermell intens. És una varietat que es conrea a Lodosa a la Comunitat Foral de Navarra. La seva pell es dura i estan buits per dintre, per això s’utilitzen per farcir. 

Elecció i conservació:

Els pebrots vermells s’han de guardar al calaix de les verdures de la nevera. Si la temperatura d’aquesta és l’adequada i hi ha una correcta circulació d’aire, aquests es poden mantenir en bon estat durant 3 – 5 dies.
  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.