LA PINYA: UNA FRUITA TROPICAL ON TOT ÉS SALUT

El consum de pinya fresca ajuda a disminuir la inflamació intestinal i preveu infeccions pel seu efecte bactericida.

Respecte a les seves propietats destaca la presència d’un enzim proteolític anomenat Bromelaïna que ajuda a digerir les proteïnes, per tant resulta molt recomanada com a postres després d’un àpat copiós o d’entrant en amanides.

Tot i el seu sabor dolç, cal remarcar que el seu valor calòric és moderat i a més a més, és un aliment saciant pel seu contingut en fibra, que ajuda al restrenyiment i a reduir el colesterol total en sang.

Respecte als nutrients principals, destaca el seu contingut en vitamina C, crom i manganés.

La vitamina C té poder antioxidant i és important pel sistema immunitari, ossos i dents. També ajuda a absorbir el ferro que s’ingereix a través dels aliments.

El crom és un mineral que contribueix a mantenir els nivells normals de glucosa en sang.

El manganés té un poder antioxidant que ajuda al manteniment i la formació dels ossos.

Elecció i conservació

Per saber quina pinya escollir el truc seria arrencar una de les fulles verdes del centre, si es separa amb facilitat és que està al punt. Una altra manera seria comprovar el bon estat d’aquesta pressionant lleugerament amb el dit, no s’ha d’enfonsar.

No s’ha de guardar a la nevera quan està sencera perquè les baixes temperatures modifiquen el seu sabor. Per conservar-la quan ja és oberta, es pot guardar en refrigeració i embolicada amb paper film.

 

  • D'acord amb el reglament de la UE 1169/2011, per conèixer la composició i els possibles al·lèrgens dels nostres productes, si us plau, pots fer-nos arribar un correu electrònic a infoproducte@ametllerorigen.cat especificant el producte del teu interès. Contestarem el teu correu en un màxim de 15 minuts, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h i de 14:00h a 18:00h.