PROTAGONISTA DEL DIA

Pèsols del Maresme

Creixen a les Finques del Maresme on la humitat del mar, la fresca i la protecció de les muntanyes de la Serralada Litoral creen un microclima ideal per cultivar un pèsol de ‘pedigrí’. Els recol·lectem manualment d’un amb un palpant la tavella. El relleu ens indica que han crescut prou per collir-los. I cal sempre la súper experiència dels nostres pagesos, ja que si els deixem créixer massa, posem en risc la seva dolçor!


RECEPTA

Falafel de pèsols i cigrons

Sovint els pèsols es fan pregar a la cuina i entrem en el cercle de bullits amb patata o com a complement d’altres receptes. PROU! Podem fer moltíssimes coses amb aquest petit tresor! Arrisca’t amb aquesta recepta oriental. Un aperitiu que pots preparar amb els petits de la casa!


MANUALITAT

Encertem el pèsol!

Qui serà el més àgil de la família?

Què necessitem?

  • Tapa de cartó d'una caixa de sabates
  • Retolador verd i vermell
  • Paper
  • Tisores
  • Cinta adhesiva
  • Pèsols

Com ho farem?

  • Dibuixa 4 o 5 rodones a la caixa
  • Retalla-les i pinta'n la meitat en vermell i la meitat en verd
  • Dibuixa en un paper una la línia de sortida de pèsol, retalla-la i enganxa-la a la caixa.
  • S'ha d'encertar el pèsol el els forats de color verd.

IDEES I CONSELLS

La màgia està dins la tavella!

El bé més ben preuat del pèsol és el seu sabor, per això el podem consumir cru per picar! Però per descobrir el seu sabor més autèntic, menja’l cuit en coccions d’un a tres minuts. No més.


REPTE

El més ràpid de la família!

Quants pèsols ets capaç de posar en fila en 30 segons? Comenceu tots a la vegada, poseu el comptador a zero i...rapidesa!

Comparteix-nos el vídeo a les nostres xarxes! Pots guanyar una cistella de fruita!


Posted in News