L’any passat, la revista CUINA va demanar als catalans quin era el seu plat favorit del receptari tradicional, i va guanyar l’escudella!

Enguany, volem que els catalans tornin a decidir i per això es posa en marxa una nova edició del concurs, on caldrà triar quin és el millor plat entre els que han preparat 22 restaurants d’arreu del país que representen cadascuna de les 22 indicacions geogràfiques protegides (IGP) o denominacions d’origen protegides (DOP) que hi ha a Catalunya, i que han estat seleccionats per una comissió d’experts formada per Josep Sucarrats, director de la revista CUINA, el cuiner Marc Ribas i Pep Palau, director del Fòrum Gastronòmic de Girona.

El concurs, organitzat per la revista CUINA i Catalunya Ràdio, està patrocinat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, cervesa Estrella Damm i Ametller Origen, amb la col·laboració del Fòrum Gastronòmic de Girona, Mas Uniformes i la Federació Catalana d’IGP i DOP, i arrenca el 16 d'octubre a www.cuina.cat/platfavorit.
Esteu preparats?

De 22 receptes a 2: Sis setmanes de concurs

Els restaurants participants en el concurs tindran a punt les 22 receptes el 16 d’octubre i podreu votar les que més us agradin. Votar us fa participar immediatament en el sorteig de centenars de premis entre els votants. Així, entre el 16 d’octubre i el 8 de novembre les receptes que sumin menys vots s’aniran eliminant, fins que només quedin les dues finalistes.

A partir d’aleshores, i fins al 19 de novembre, hi haurà un enfrontament entre les dues finalistes. Caldrà prendre partit! I, si les voleu tastar, les podreu reservar aquí mateix a partir del dia 9 de novembre i recollir-les a la vostra botiga el dia 16.

El guanyador es donarà a conèixer el diumenge 19 de novembre al migdia, en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, on es proclamarà el Plat Favorit 2017.
Cada dimecres a les 18h10 podeu seguir la proclamació dels plats guanyadors de cada fase al programa Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio.

Qui hi participa?

Per a l'edició d'enguany, s'han seleccionat 22 restaurants que representen les 22 DOP i IGP que hi ha al país. Cadascun d'ells ha elaborat una recepta amb un ingredient de DOP i IGP i és amb aquesta recepta amb què participa al concurs. Ben aviat donarem a conèixer els plats, però per anar fent boca ja us podem dir quins restaurants participen i quina DOP o IGP representen:

• DOP Arròs del Delta de l’Ebre. L’Algadir del Delta. El Poblenou del Delta (Montsià)
• DOP Avellana de Reus. Color d’Olor de Poma. Reus (Baix Camp)
• DOP Fesols de Santa Pau. Hostal dels Ossos. Batet de la Serra (Garrotxa)
• DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Paisatges. La Seu d’Urgell (Alt Urgell)
• DOP Les Garrigues. Els Fogons de la Carme. Cervià de les Garrigues (Garrigues)
• DOP Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Ca la Núria. Bellver de Cerdanya (Cerdanya)
• DOP Mongeta del Ganxet. Masia Can Ferran. Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental)
• DOP Oli del Baix Ebre-Montsià. Hotel Diego. Santa Bàrbara (Montsià)
• DOP Oli de l’Empordà. Antaviana. Figueres (Alt Empordà)
• DOP Oli de Terra Alta. Nou Moderno. Vilalba dels Arcs (Terra Alta)
• DOP Pera de Lleida. L’Estel de la Mercè. Lleida (Segrià)
• DOP Siurana. El Cairat. Falset (Priorat)
• IGP Calçot de Valls. Cal Ganxo. Masmolets (Alt Camp)
• IGP Clementines de les Terres de l’Ebre. Molí de Xim. Miravet (Ribera d’Ebre)
• IGP Gall del Penedès. El Racó de la Calma. Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
• IGP Llonganissa de Vic. Magda Subirana. Vic (Osona)
• IGP Pa de Pagès Català. Més que Tapes. Reus (Baix Camp)
• IGP Patates de Prades. Pep Cardona. Prades (Baix Camp)
• IGP Pollastre i Capó del Prat. Cèntric Gastrobar. El Prat de Llobregat (Baix Llobregat)
• IGP Poma de Girona. Es Portal. Pals (Baix Empordà)
• IGP Torró d’Agramunt. Atípic. Agramunt (Urgell)
• IGP Vedella dels Pirineus Catalans. Fonda Farré. Baro (Pallars Sobirà).



cuina1
Posted in News